Manageren hyller The Kop

100-årsdagen markeres under dagens kamp mot West Ham. Sjekk hvordan du kan følge kampen mot motstanderne i forrige sesongs FA-cupfinale.

I går takket Rafael Benítez supportergruppa som tok turen til Kiev og mesterligakampen mot Maccabi Haifa i midtuka, det såkalte Travelling The Kop.

I dag roser den spanske manageren også supporternes innsats på hjemmebane. Hyllesten retter seg særlig mot The Kop, den verdensberømte tribuneseksjonen i den ene av Anfields kortsider.

Bakgrunnen for hyllesten er at The Kop i dag feirer sine første 100 år under kampen mot West Ham.

Bursdagen er egentlig den 1. september, på dagen 100 år etter at den første kampen ble spilt foran den daværende ståtribunen (les hele historien til The Kop her). Men dagens kamp er den hjemmekampen som ligger nærmest i tid.

- The Kop er utrolig, og det gir oss en god følelse å vite at de alltid står bak oss. Jeg har sagt før at The Kop er vår tolvte mann, og det er definitivt sant, understreker Rafa.

Han husker godt første gang han hørte supporterne synge navnet hans.

- Det ga en veldig spesiell følelse, sier Liverpool-sjefen, som ikke ser bort fra at supporterstøtten kan hjelpe på det spillemessige utfallet.

- Spillerne vet at fansen alltid vil støtte dem, og det er bra for sjøltilliten, forklarer han det.

Når Liverpool i dag tar imot West Ham til Premier League-kamp fra klokka 13.45, håper Benítez nok en gang på støtte.

- Jeg håper de alle kan hjelpe oss til å plukke tre poeng under dagens kamp, oppfordrer han.

Kampen mot West Ham kan ses på Canal+ Sport, men du kan også følge den her på Liverpool.no.

Hvis du vet at du ikke blir i nærheten av skjermer på det tidspunktet kampen spilles, anbefaler vi at du melder deg på vår sms-tjeneste.