Peter den store igjen

Crouch matchvinner mot Makedonia. Kjempesmell for Xabi Alonso og Spania. Dirk Kuyt scoret for Nederland. Mye spilletid for Liverpools representanter.

Peter Crouch kan bare ikke slutte å score for England.  Den lange spissen har nå 11 mål på sine 10 siste landskamper, etter at hans mål tidlig i 2.omgang sørget for 1-0 sier mot Makedonia.  Steven Gerrard spilte 90 minutter, mens Crouch var et taktisk bytte et par minutter før slutt.  Jubilanten Gerrard spilte mesteparten av kampen i en nokså fri rolle ute på høyrekanten, før han ble flyttet inn mer sentralt da engelskmennene skulle sikre tre poeng i sluttfasen.

Xabi Alonso skulle ”hevne” tapet hans far opplevde for Spania, mot Nord-Irland, i VM 1982.  Det gikk imidlertid ikke etter planen for Xabi, selv om spanjolene ledet både 1-0 og 2-1.  Den første utligningen til hjemmelaget kom for øvrig etter en stygg feil fra Liverpools midtbanespiller.  David Healy sørget for sjokk og eget hattrick da ytterligere to mål ga spanjolene et sjokkerende 3-2 nederlag i Belfast.  Luis Garcia kom inn som innbytter etter 63 minutter.

Finland tok ledelsen hjemme mot Portugal, men måtte nøye seg med 1-1 hjemme.  Sami Hyypiä spilte hele kampen.

Dirk Kuyt scoret på overtid da Nederland beseiret Hviterussland med 3-0 på eget gress.

Daniel Agger var med og holdt buret rent på Island, hvor Danmark vant 2-0.

Jerzy Dudek var på benken da Polen spilte 1-1 hjemme mot Serbia.  Polakkene har fått en svak start siden de tapte mot Finland i første kampen i gruppe A.

Endelig stod utlånte Scott Carson i mål da England U21 vant 3-2 mot Sveits.

Både Hyypiä, Gerrard, Agger, Alonso og Kuyt spilte samtlige minutter for sine landslag, mens Peter Crouch altså ble byttet ut helt mot slutten.  Vi har ikke registrert skader for noen av spillerne.