Rafa advarer finalister

Rafael Benitez forlanger at hans spillere ikke tar foten av gasspedalen i ligaen, og at man ikke risikerer en suspensjon. Steven Gerrard tilbake på et forsterket Liverpool mot Aston Villa.

Liverpool spiller i morgen sesongens siste kamp på Anfield, og med kun to ligakamper igjen er 3.plassen for lengst sikret i Premier League.  En seier mot Aston Villa vil også gi Manchester United litt press i kampen om sølvet, selv om mye fokus allerede er blitt rettet mot FA-Cup finalen mot West Ham.  Manageren avviser imidlertid at noen nå kan bade seg til en plass på finalelaget, og han advarer også mot ”eksempelet” til Luis Garcia om unødvendige utvisninger som medfører suspensjon.

- Jeg sa til spillerne foran kamp i midtuka at det er veldig viktig for dem å spille bra.  Hvis noen tror at de allerede har gjort nok i tidligere kamper til at de vil spille i finalen, da vil de gjøre en stor feil.  Det er mange spillere som har en sjanse til å spille i cupfinalen, understreker Rafael Benitez.

Djibril Cissé er en av de spillerne som synes å ha styrket sin posisjon etter to mål mot West Ham, noe Rafa ser på som et hyggelig problem.

- Dette er en god situasjon for meg.  Dette er problemer som jeg gjerne vil ha.  Når noen kommer inn på laget, spiller bra og scorer mål, da er det godt for ham og enda bedre for laget.

- Det er fortsatt mye å spille om.  Ikke bare en cupfinale, men også en mulighet til å bli nummer to i ligaen.  Vi har også mange spillere som ikke er sikre på å bli tatt ut til VM, og andre igjen må tenke på sin situasjon foran neste sesong. 

Det er ventet at den endelige avgjørelsen hvorvidt Luis Garcia må stå cupfinalen blir avgjort i løpet av kvelden, og Rafa gjør det klart at de andre spillerne må lære av hva spanjolen opplevde i London.

- Hvis du blir utvist for en sen takling, og dommeren ikke har noe annet valg enn å gi rødt kort, da kan jeg forstå det.  Det er imidlertid andre situasjoner hvor spillerne ikke behøver å involvere seg.  Det er hva jeg har fortalt mine spillere.  Vi ønsker ingen flere problemer i våre siste kamper.

Ifølge Liverpool Echo er det ventet at Steven Gerrard er med fra start mot Aston Villa i morgen, på et lag som vil ha flere faste førstelagspillere enn tilfellet var mot West Ham.