Rafa sikter inn unggutter

Stortalentet Gareth Bale, venstreback hos Southampton og Wales, er en av flere tenåringer som Liverpool har i kikkerten.

I går kom opplysningene om at den 17-årige argentineren Emiliano Insua sannsynligvis vil være på Anfield fra og med januar.  Ytterligere rapporter i media antyder at Rafa Benitez og hans stab for øyeblikket jobber hardt med å hente inn enda flere unge talenter i tiden som kommer.  Etter det vi forstår ligger det an til at minst en spiller i tillegg til Insua vil være spilleklar i januar, og vi snakker da om en utenlandsk tenåring.

En som ikke vil komme i januar, men som man også skal følge svært nøye på Anfield, er Gareth Bale (bildet) hos Southampton.  Venstrebacken fylte 17 år i juli og skrev da under en 2-årig profesjonell kontrakt på St. Mary’s. 

Bale ble nylig tidenes yngste landslagspiller for Wales, og står nå oppført med fire kamper og et mål for seniorlandslaget.  Han ble i tillegg den nest yngste som har spilt for Southampton, som 16-åring.

Det er ventet at Liverpool vil gjøre et fremstøt for å sikre seg supertalentet til neste sommer, selv om man i så fall vil få konkurranse av en rekke andre storklubber.  Et triumfkort på Anfield kan imidlertid være Malcolm Elias.  Den nye ungdomspeideren i LFC kommer fra Southampton og har jobbet med Bale tidligere.  Den friske backen delte for øvrig rom med Theo Walcott, før sistnevnte tok turen til Arsenal.

Flere nettsteder melder i dag at Liverpool og Chelsea er blant de klubbene som kjemper om å sikre seg 19-åringene Juan Manuell Mata og Alberto Bueno.  Spillerne er knyttet til Real Madrid, og spiller i øyeblikket for farmerlaget Castilla, men ryktene ser at de kan være på vei ut fra den spanske hovedstaden da de ikke har undertegnet nye kontraktsforslag på Bernabeu.  Bueno er en angriper, og Mata er også en offensiv spiller.