Seier og stangskudd for Speedy

Mark Gonzalez imponerte i en omgang da Chile styrket sin ranking ved å vinne i Dublin. Uavgjort for John Arne Riise og Norge.

Gonzalez viste seg fram
Etter en rolig start tok Chile overraskende over mot det vanligvis gode hjemmelaget Irland, og var klart best den siste halvtimen av 1.omgang.  Ballsikre, ro og overblikk, og også med stor arbeidsinnsats var man bedre enn det skuffende mannskapet til Steve Staunton.

Liverpools øyne var rettet mot Mark Gonzalez, og venstrevingen var banens beste spiller før pause.  Han var også nærmest scoring da han like før halvtid nydelig dempet et langt overlegg fra høyre, og ved motsatt 5-meter klinte ballen via første stolpe og ut igjen.  Midtveis i omgangen kunne han også ha kommet på scoringslista da han senket skuldrene, gikk forbi Kelly og Reid da han kom inn fra venstrekanten, men avslutningen med høyrebeinet ble for tam.

Speedy var sentral i det meste som Chile gjorde fremover.  Han tok nesten alle dødballene, riktignok med vekslende hell, men det var tydelig at hans venstrebein var et vesentlig våpen for sør-amerikanerne og at Gonzalez ble regnet som deres stjernespiller.  Mark vekslet med å ligge helt ut mot linja, og å komme innover med hurtige forseringer, selv om han utvilsomt trivdes mest når ballen var på ved hans følsomme venstrefot.  En annen positiv ting for Rafael Benitez er at han ikke er redd for å ta en arbeidskjerv bakover.  Hans store fart fikk man et par bevis på mot debutanten Stephen Kelly i 1.omgang, men han virker å være mest farlig med sitt rykk og korte spurter.  Da han tok en langspurt mot Richard Dunne i 2.omgang, riktignok med ballen i beina, greide han ikke å riste av seg den store stopperen.

Chile scoret seiersmålet tre minutter etter pause, da Mark Gonzalez smelte et heller svakt frispark fra god posisjon hardt i muren.  Et tafatt irsk forsvar fikk imidlertid ikke klarert og Manuell Iturra kunne til slutt sende ballen i nettet.  Utover i 2.omgang syntes Speedy å bli sliten og han ble både mer unøyaktig og mindre sentral.  Etter et par smeller ble han byttet ut på overtid, men syntes ikke å være alvorlig skadet.  Totalt sett en god kamp av spilleren Liverpool håper å sikre arbeidstillatelse for i sommer, og et resultat som vil ha styrket rankingen til Chile hos FIFA.

2-2 for Riise
John Arne Riise spilte en av sine bedre landskamper på en stund, da Norge ikke var effektive nok i hvert straffefelt til å greie mer enn 2-2 mot Paraguay.  Etter spill og sjanser burde det ha blitt hjemmeseier på Ullevaal.  John Arne spilte venstreback gjennom hele kampen og var nære scoring med et par susende langskudd.