Tolv mann på skadelisten

Liverpool sliter med usedvanlig mange skader i sesongoppgkjøringen. For øyeblikket går hele tolv spillere skadet. Heldigvis er det få langtidsskader å snakke om.

Legeteamet til Liverpool FC jobber overtid om dagen. Vår liste over skadede spillere inneholder hele 12 navn. Med andre ord et helt lag og en reserve. Om det er den harde sommertreningen som er årsaken til de mange småskadene, eller om det er andre grunner til dette, skal vi la være å spekulere i. Faktum er imidlertid at usedvanlig mange spillere er skadet samtidig.

Det positive er at de fleste skadene bare er mindre smeller, der spillerne forventes å være tilbake om kort tid. Dette gjelder spillere som Xabi Alonso, Darren Potter, Robbie Fowler, Steve Finnan, Daniel Agger og Luis Garcia.

Det bør vel heller ikke gå så mange ukene før Fabio Aurelio, Florent Sinama-Pongolle og Stephen Warnock snører på seg støvlene igjen. Da er det mer usikkert med Neil Mellor og Anthony Le Tallec. Den som imidlertid synes å ha lengst vei tilbake akkurat nå er Harry Kewell. Men også han bør være klar for spill igjen når vi skriver september.

Her er den fullstendige skadelisten:

NEIL MELLOR -måtte avbryte låneoppholdet i Wigan i vinter fordi han nok en gang fikk trøbbel med et kne.
Tilbake: Legene har foretatt et nytt kirurgisk inngrep i kneet til den skadeforfulgte spissen. Etter flere måneder på sidelinja er det høyst usikkert når vi vil få se Mellor i kamp igjen. Han er imidlertid tilbake i lett trening. 

ANTHONY LE TALLEC - har slitt med en lyskeskade i lengre tid, og ble operert for denne onsdag 5.juli.
Tilbake: Le Tallec måtte stå over tre av de fire kampene Frankrike spilte i U21-EM på grunn av denne skaden. Det ble deretter antydet at hvile ville sørge for at han ble klar til sesongstart igjen. Men den unge franskmannen måtte altså under kniven. Det er uvisst når vi får se angriperen tilbake i spill igjen.

HARRY KEWELL - måtte stå over Australias siste kamp i VM, 1/8-finalen mot Italia, på grunn av leddbetennelse. En bakterieinfeksjon i leddene i hans venstre fot.
Tilbake: Når han kom tilbake til Merseyside etter VM ble han undersøkt av Liverpools medisinske stab. Det endte med et kirurgisk inngrep og påfølgende sykehusopphold med nødvendig behandling. Rekonvalesensen beregnes til 6 uker før han kan gjenoppta treningen igjen. Dermed skriver vi midten av august før australieren kan ikle seg treningstøy, og flankespilleren er trolig ikke aktuell for kamp før et stykke ut i september. 

DANIEL AGGER - skal ha fått en smell på trening tidlig i preseason.
Tilbake: Måtte stå over treningskampene mot Wrexham, Crewe, Kaiserslautern og Grasshoppers. Det er usikkert når dansken vil være tilbake i spill, men han skal være tilbake i normal trening sammen med den øvrige troppen i Sveits.

STEPHEN WARNOCK - har gjennomført et mindre inngrep for å fjerne noe vev etter en tidligere brokkoperasjon. Problemet skal ha gjort at venstrebacken har slitt med stivhet etter harde treningsøkter.
Tilbake: Ble ikke med flyet da Liverpool-troppen reiste på treningsleir til Sveits, men er nå tilbake i lett løpetrening på Melwood igjen. Selv regner Warnock med at han vil være klar for spill igjen i løpet av et par uker, noe som vil si i tide til å rekke ligastarten.

FLORENT SINAMA-PONGOLLE - har pådratt seg en hamstring-strekk.
Tilbake: Franskmannen måtte bli igjen hjemme når Liverpool dro på treningsleir til Sveits, og det blir nok således en stund til vi får se han i kamp igjen.

FABIO AURELIO - ble byttet ut i treningskampen mot Kaiserslautern etter å ha fått føling med en skade bak i leggen. Dette skal visstnok være en leggskade som brasilianeren har slitt med helt siden han ankom klubben, og som altså ble forverret i oppgjøret mot tyskerne.
Tilbake: Liverpool Daily Post har antydet at venstreflanken bør være spilleklar til ligastarten.

LUIS GARCIA - ble i likhet med Aurelio både byttet inn og ut igjen mot Kaiserslautern. Det er en nakkeskade som skal plage spanjolen.
Tilbake: Det er ikke ventet noe langvarig skadeopphold for den lille spanjolen, og han bør være spilleklar igjen i god tid før ligastart. Han stod imidlertid over treningskampen mot Grasshoppers.

ROBBIE FOWLER - fikk en smell i kneet på tampen av treningskampen mot Kaiserslautern.
Tilbake: Skaden skal ikke være alvorlig, og det er ventet at han snart gjenopptar treningsarbeidet. Stod over treningskampen mot Grasshoppers.

XABI ALONSO - skal ha fått en smell i ankelen.
Tilbake: Skaden skal ikke være alvorlig. Spanjolen stod over mot Grasshoppers, men skal være aktuell for spill igjen mot Mainz kommende fredag.

STEVE FINNAN - BBC melder at iren måtte stå over treningskampen mot Grasshoppers grunnet en mindre skade. Uvisst av hvilken art.
Tilbake: Uvisst.

DARREN POTTER - skal ha pådratt seg en skade som medførte at han ikke var aktuell for troppen mot Grasshoppers.
Tilbake: Uvisst.