Vi følger El Zhar

Liverpool.no er til stede når Nabil El Zhar spiller på et sterkt reservelag mot Newcastle i kveld. Mark Lawrenson kritiserer Rafa Benitez. Unge angripere linket til Anfield.

Midtbanespiller i søkelyset
Spillere som Robbie Fowler, Jermaine Pennant og Gabriel Paletta er riktignok på plass, men manges øyne vil nok likevel bli rettet mot Nabil El Zhar når reservelaget i kveld møter Newcastle i Wrexham.  Den hersker usikkerhet om hvorvidt den offensive midtbanespilleren allerede er knyttet til Liverpool FC, eller om det ennå gjenstår detaljer for den ventede overgangen til Anfield kan sluttføres.

Liverpool.no har en representant til stede på Racecourse Ground, og vi vil ha egne rapporter ved pause og slutt.  Kampstart er kl 20.00.


Lawrenson advarer mot rotering
Den gamle midtstopperen på Anfield, Mark Lawrenson, mener at Rafael Benitez gjør en feil ved å bytte for mye på laget og at laget ikke er tjent med at Steven Gerrard blir benyttet på venstrekanten.  Lorro hevder at det er viktig at man nå greier å henge på tetfeltet, og så får en heller hvile spillere senere i sesongen.

- Mye er sagt om at Rafael Benitez ikke har benyttet det samme mannskapet to ganger på rad over de siste 94 kampene, og jeg må innrømme at det er en strategi som bekymrer meg.

- Jeg mener at manageren har en kjerne på åtte eller ni spillere som bør være i startoppstillingen.  Jeg kan ikke se hvordan det gagner laget at Steven Gerrard blir brukt på venstrekanten, for eksempel.  Enhver Liverpool supporter vil mislike at man bryter opp det sentrale paret med Xabi Alonso og Momo Sissoko, siden det er en duo som fungerer både offensivt og gir beskyttelse til den bakre fireren, men Gerrard kan være effektiv på høyresiden.  Han kan både komme innover og han kan holde seg ute på kanten, og være effektiv på begge måter.

- En annen sak er å forandre på paret lengst framme.  Det kan ta tid å bygge opp et samarbeid for angrepspartnere, spesielt hvis du hele tiden har nye spillere å forholde deg til eller bare får spille sporadisk.

- Ingen kan motsi at dagens spillere står foran flere kamper enn tidligere og at tempoet har blitt større, men selv om det er vel og bra å planlegge fram til februar og mars for å holde spillerne friske, ønsker du heller ikke å ligge 10 poeng bak klubber som Chelsea og Manchester United på dette tidspunktet av sesongen.  Det vil være stort press på et lag som har mye å ta igjen.

- Sørg for at laget henger med nå, og kanskje blir det muligheter til å hvile spillerne i hjemmekamper mot svakere motstander midtveis i sesongen.  Når det er sagt, det er alt for tidlig å avskrive Liverpool i kampen om en tetplass.


Talenter i rødt søkelys
Ubekreftede rapporter hevder at Liverpool har Nani(19) og Gonzalo Higuain(18) i kikkerten.  De to spiller for henholdsvis Sporting Lisboa og River Plate.  Nani er en offensiv midtbanespiller/angriper på grensen til å være med i seniortroppen til Portugal, og har så langt vegret seg for å skrive under en ny og lukrativ kontrakt med Sporting.  Higuain er en spiss som Chelsea tidligere har vist interesse for.