- Derbyseieren betyr mye

Feiringen viser hvor mye seieren mot Everton betyr. Ordkrigen fortsetter. Kuyts gule et hett samtaleemne. Filming av Lescott? Målløst for San José. Momo ønsker seg vekk? Fire utlånte i aksjon.

Dirk Kuyt nettet begge Liverpools mål mot Everton, begge fra straffemerket. Det siste sågar to minutter på overtid. Det vil gi de røde økt selvtillit foran oppgjørene mot Besiktas og Arsenal, samt at man nå har fått revansje for det forsmedelige 0-3-tapet på Goodison Park forrige sesong.
- Å vinne kampen i siste minutt betyr mye, sier Dirk Kuyt til Liverpoolfc.tv.

- Vi oppnår gode resultater på bortebane. Dette var en stor kamp, og vi husket hva som skjedde forrige sesong.

- Vi ønsket definitivt noe annet denne gang. Vi viste dem at vi er et bedre lag. Vi spilte bedre denne gang.

Kuyt mener at dette er en stor kamp for alle involverte, ikke bare for de lokale spillerne. Det kunne man se på feiringen etter kampen.
- Dere kunne se reaksjonene våre etter kampslutt. Dere kunne se hva det betyr for oss. Det var ikke sånn bare på banen. Det var den samme atmosfæren i garderoben etterpå. Vi er veldig, veldig glade fordi det var slik en stor kamp. Det var ikke bare tre Premier League-poeng, men det var også en seier i et stort lokaloppgjør.

- Det betyr mye for folk som Jamie Carrahger og Steven Gerrard, men det betyr mye for resten av spillerne også. Vi forstår alle hvor viktige disse derbykampene er for våre fans.

I en kamp fullpakket med hendelser og drama måtte dommeren foreta noen viktige avgjørelser. Kuyt mener dommeren gjorde det meste riktig.
- Det var mange vanskelige situasjoner for dommeren, og jeg kunne ikke se hva som skjedde i  siste minutt da Everton ropte på straffespark. Jamie fortalte meg etterpå at det ikke var straffespark, men kamp mann mot mann, så jeg tror på ham.

- Noen sier at de har sett tv-bilder og at mitt gule kort var for snilt. Men jeg forsøkte kun å foreta en takling. Jeg ønsket ikke å berøre spilleren, og det gjorde jeg ikke. Kanskje var jeg litt heldig, men jeg hadde ingen intensjon om å treffe spilleren. Det var et gult kort. Det kan jeg akseptere.

- Vi står foran viktige kamper, mot Besiktas og Arsenal. Målet er bare én ting - å vinne begge kampene.

David Moyes var rasende på dommeren etter kampen, og han mente at Dirk Kuyt ikke burde ha fullført kampen, og dermed heller ikke ha kunnet score vinnermålet.
- Vi har fått høre at en tofotstakling med bena i lufta kvalifiserer til rødt kort. Det var fire fot med luft under Dirk Kuyt da han kom inn med begge føtter. Og han ender opp med å score vinner målet, uttaler en svært bitter David Moyes til Daily Mail.

Rafael Benítez synes det virket som Joleon Lescott forsøkte å filme til seg et straffespark helt på slutten.
- I England ønsker man ikke å se at spillere filmer, sier Benítez.

David Moyes reagarer med sinne på slike kommentarer.
- Det var ikke filming. Det er helt sikkert. Jeg tror Joleon Lescott nok er den siste som forsøker å filme. Jeg tror han bare var for sterk for Carragher. Jamie måtte dra ham i bakken.
 
Målløst for San José mot Liechtenstein
Mikel San José var på banen hele kampen da Spania U19 spilte 0-0 mot Liechtenstein U19 i Alzira. Tirsdag 23. oktober avsluttes første fase av EM-kvalifiseringen. Da møter Spania Serbia i Alcoy, og spanjolene klarer seg med uavgjort for å sikre avansement til eliterunden. Før siste kamp har Spania 4 poeng, Albania og Serbia 3, mens Liechtenstein har ett.

Momo ønsker seg vekk?
Tabloidavisa Daily Mail skriver at Momo Sissoko ønsker å forlate Liverpool i januar. Midtbanespilleren skal visstnok ha fortalt venner at han angrer på at han avslo et tilbud fra Juventus i sommer, etter at han ble overtalt av Rafa Benítez til å signere en ny fireårskontrakt. Benítez er lite villig til å kvitte seg med 22-åringen, spesielt før han eventuellt får inn en erstatter. Med ny kontrakt kan Liverpool forlange £8M for Sissoko.

Fire utlånte var i aksjon
Liverpool har ett dusin spillere på utlån. Kun fire av disse var i aksjon i går. Scott Carson hadde en svart dag på jobben for Aston Villa. På stillingen 1-3 mot Manchester United felte keeperen Carlos Tevez i scoringsposisjon innenfor 16-meteren, og dommer Rob Styles pekte på straffemerket og viste Carson det røde kortet. Reservekeeper Stuart Taylor reddet det påfølgende straffesparket fra Wayne Rooney. Kampen endte til slutt 1-4.

Danny Guthrie fikk en sjelden sjanse i startoppstillingen til Bolton, men ble byttet ut i det 77. minutt, ni minutter etter at Arsenal hadde tatt ledelsen 1-0 på Emirates stadium. "The Gunners" seiret til slutt 2-0.

Lee Peltier spilte de første 65 minuttene for Yeovil i 1-1-kampen borte mot Bristol Rovers. Midtbanespilleren pådro seg gult kort.

Anthony Le Tallec kom inn i det 56. minutt for Le Mans. Da ledet Rennes, med Patrice Luzi mellom stengene, allerede 2-0. Hjemmlaget fastsatte sluttresultatet til 3-0 to minutter på overtid.

Paul Anderson og Godwin Antwi skulle ha møtt hverandre på Liberty Stadium, men kampen ble avlyst fordi Hartlepools 20-årige midtbanespiller Michael Maiden omkom i bilulykke fredag kveld. Verken Besian Idrizaj, James Smith eller Jimmy Ryan var involvert med sine respektive lag i går.

Adam Hammills Southampton møter Robbie Fowlers Cardiff hjemme på St. Mary's i dag kl. 14:15. Kampen vises direkte på Viasat Sport 2.