- Dette fortjente vi

Rafael Benitez mener Liverpool vant fortjent på Goodison i ettermiddag. Ellers avslører han at han byttet ut Gerrard og satte inn Lucas for å klare å holde ballen mer i laget.

Liverpool-manager Rafael Benitez mente at de røde fortjente å vinne dagens høydramatiske lokaloppgjør på Goodison Park. Et horribelt selvmål av Sami Hyypiä, to straffespark satt i mål av Dirk Kuyt, to røde kort  til Everton og omdiskuterte situasjoner i fleng var noen av ingrediensene i det 206. Merseyside-derby.

Benitez var imidlertid helt klar på at Everton ikke burde hatt straffespark i situasjonen der Lescott hevdet at han ble holdt av Carragher i kampens siste spilleminutt. I tillegg til at de blå følte seg snytt både for ett og to straffespark, måtte Everton også avslutte kampen med ni mann på banen etter korrekte utvisninger av Hibbert og Neville.

- I England liker man ikke å se spillere kaste seg ned, så jeg ble overrasket, uttalte Benitez til Sky Sports 1 om situasjonen med Lescott og Carragher.

- Jeg syntes vi fortjente seieren. Våre to straffespark var soleklare. Everton spilte lange baller, mens vi prøvde oss med pasningsspill. Vi prøvde å gå fremover og skape sjanser ved å la ballen jobbe for oss, men det var vanskelig.

En av kampens mest omdiskuterte situasjoner vil trolig bli Benitez sin avgjørelse om å bytte ut kaptein Steven Gerrard og sette inn Lucas Leiva på stillingen 1-1 tjue minutter før slutt.

- I en kamp som dette må du spille med hjernen, og jeg følte vi spilte mer med hjertet. Du kan bli for lidenskapelig i en kamp som dette, og miste hodet. Vi behøvde å holde mer på ballen, og slå pasninger i laget. Vi hadde det alt for travelt med å slå den avgjørende pasningen. Jeg satte inn Lucas fordi han er veldig god til å holde på ballen og han er også en sikker pasningsspiller, var forklaringen manageren hadde på det byttet.

- Til slutt var det Lucas som sørget for at vi vant kampen, med skuddet som førte til straffesparket vi gjorde det andre målet på.

Benitez dedikerer ellers den søte derbyseieren til klubbens supportere.

- Dette var for alle våre fans. Våre supportere er alltid fantastiske, og jeg dedikerer denne seieren til dem, sier han til liverpoolfc.tv.

- Vi hadde masse sjanser i løpet av kampen, men tok ikke vare på dem. Vi holdt det gående, og fikk seieren til slutt.