- Jeg går til en flott klubb

Charles Itandje uttaler seg for første gang om overgangen til Liverpool. Franskmannen skal ha signert for fire år. James Smith går på lån til Stockport County.

Kilder i Frankrike hevder at Charles Itandje har skrevet under en fireårskontrakt med Liverpool. Målvakten bekrefter i kveld at han har blitt enig med de røde om en overgang, hvor han er fullt inneforstått med at han vil være andrevalg bak Jose Reina.

- Jeg går til en flott klubb, som var finalist i Champions League i fjor og som tidligere har vunnet turneringen. Det er flott, uttaler franskmannen til Lens sitt offisielle nettsted.

24-åringen fikk tøff konkurranse om keeperplassen i Lens av kroaten Vedran Runje sist sesong, og det kan være en av årsakene til at han nå vil prøve noe nytt. I tillegg har Lens Ronan Crom i bakhånd.

- Jeg har møtt noen flotte folk i Lens, et ekstraordinært publikum og jeg har spilt sammen med store spillere. Jeg tar nå et følelsesladet farvel med klubben.

Ifølge den franske avisen L'Equipe hadde Itandje bare ett år igjen av kontrakten med Lens, og dette skal ha ført til at Liverpool nå sikret seg sisteskansen for en rimelig penge. Også den franske storavisen bekrefter overgangen.

James Smith lånes ut til Stockport
Stockport County bekrefter på sine nettsider i kveld at de har signert en låneavtale med Liverpool-forsvareren James Smith. Klubbene skal være enige om et låneopphold av en måneds varighet for høyrebacken, som dermed vil ha Edgeley Park som tilholdssted når ligaspillet tar til denne helgen. Det ligger i avtalen at dersom begge parter er fornøyd når måneden er over, så kan avtalen forlenges til å gjelde ut hele sesongen.

21 år gamle Smith debuterte som kjent for Liverpool i 4-3 seieren over Reading i ligacupen i fjor høst. I andre halvdel av 2006/07-sesongen var han utlånt til det skotske førstedivisjonslaget Ross County, hvor han spilte 9 kamper.