- Lidenskapen ble utslagsgivende

Rafael Benitez forteller at Fernando Torres sin lidenskap for Liverpool ble utslagsgivende når han skulle bruke flere millioner pund på en stjernespiss. Balague tror Torres blir en suksess.

Fernando Torres sin lidenskap for Liverpool skal ha vært en avgjørende faktor når Rafael Benitez valgte å smadre klubbens overgangsrekord for å sikre seg Atletico Madrid-spissen.

- Atletico hadde mottatt høyere bud og spilleren var tilbudt mer i lønn fra andre klubber, men han ønsket hele tiden å gå til Liverpool. Det var nøkkelen for meg, sier en henrykt Benitez til Liverpool Echo i dag.

- Vi måtte jobbe hardt med denne overgangen, ettersom det var andre klubber som ønsket ham. Men spilleren sa med en gang at han ønsket å gå til Liverpool. Han sa vi var hans førstevalg, og det betydde alt for meg.

- Han går ned i lønn for å få komme til Liverpool, men han vil selvsagt fortsatt tjene godt, ettersom han er en toppspiller. For å oppnå suksess må du ha spillere med lidenskap for klubben, og det har Fernando.

Echo skriver nå at Liverpool har betalt £20M for Torres, mens Luis Garcias gikk motsatt vei, og han skal være verdsatt til £5M.

- Jeg er glad på vegne av alle i klubben, ikke minst for George Gillett og Tom Hicks som har sagt ja til avtalen og for Rick Parry som har jobbet hardt for at overgangen skulle bli en realitet, sier Benitez.

- Torres er en fantastisk spiller som kan score mål og jobbe hardt for laget. Han jobber også meget hardt på trening. Han har talent, og kan bli enda bedre.

Torres har som kjent vært toppscorer i Atletico de fem siste sesongene, og Benitez tror 23-åringen kan bli enda mer effektiv foran mål.

- Analyserer man tallene, spilte Torres førstelagsfotball som 17-åring, og det er veldig vanskelig å score jevnt med mål i en slik alder. Atletico Madrid var heller ikke noe topp fire-lag, og Torres spilte alene på topp. Leser man kommentarene fra supporterne ser man at han ikke kunne ha jobbet hardere for laget enn han gjorde.

- Når han har gjort så mange mål som han har, i en så ung alder, viser dette spillerens store potensial, og han har kapasitet til å bli enda bedre. Jeg håper at han vil utvikle seg ytterligere når han nå kommer til en stor klubb der han vil få gode medspillere.

Benitez innrømmer ellers at salget av Luis Garcia til Atletico er noe han ser på som et offer for å sikre seg Torres.

- Luis var en fantastisk spiller for oss. Han hadde evner til å forandre kamper. Men dette er en god overgang for ham og familien hans. Atletico er en god klubb, og vi har handlet profesjonelt.

Balague tror Torres blir en suksess
Sky TV sin La Liga-ekspert Guillem Balague har fulgt Torres siden spilleren var 17 år gammel, og mener Liverpool har sikret seg en vinner.

- Folk tar feil når de sier at Torres scorer for lite mål. Man trenger ikke en spiller som kan score mål, men et lag som kan score mål. Og Fernando er så mye mer enn en målscorer. Han er bare 23 år, og i stadig utvikling. Han er ikke ferdigutviklet, men likevel en fantastisk spiller. Jeg vil sammenligne ham med Wayne Rooney, sier Balague.

- Atletico Madrid er en klubb som alltid har satset på kontringsfotball. Torres passer godt inn der med sin hurtighet og sin styrke. Men Fernando er mye mer enn en kontringsspiller. Han er veldig smart, spesielt utenfor straffeområdet, og jeg tror han vil passe godt som partner til Dirk Kuyt. Fernando kan gjøre grovarbeidet utenfor feltet, og Kuyt er mer effektiv innenfor. Begge jobber hardt, er bevegelige og kan utfylle hverandre.

Echo bekrefter at Torres har skrevet under en seksårskontrakt med Liverpool. Nå oppfordrer Balague supporterne til å ha tålmodighet med sin nye stjernespiss.

- Fernando vil selvsagt trenge tid til å tilpasse seg engelsk fotball. Folk må være tålmodige. Han har alltid spilt alene på topp i Spania. Nå vil han spille i et annerledes system og i en annerledes liga. Vi får kanskje ikke se ham på sitt beste den første sesongen, akkurat som med Didier Drogba i Chelsea. Vi må kanskje vente til sesong nummer to før han gjør seg spesielt bemerket. Men Fernando er smart, både på og utenfor banen, og han er veldig ydmyk. Jeg er spent på å se hvilken respons han vil gi på stemningen som Anfield genererer. Jeg tror supporterne vil elske ham.

- Jeg har snakket med Steven Gerrard og Jamie Carragher, og de er begge opprømte. Fernando kommer fra et arbeiderklassestrøk i Madrid, og har blitt en helt for massene. Det er noe Liverpool-fansen kan identifisere seg med, og han kan bli en stor suksess, avslutter Balague.

Litt mer om El Nino
Fernando Torres blir bare kalt El Nino – gutten – på grunn av sitt ungdommelige utseende. Liverpool Echo avslører at 23-åringen er en stor fan av ”Ringenes Herre”, og liker å pryde kroppen med tatoveringer. Ellers er han kjent for en sunn livsførsel, og det spås således at han blir lite å se på steder som Alma de Cuba, Livingroom og Newz Bar. Han liker bedre å holde seg hjemme sammen med kjæresen Olalla. Torres betrakter det for øvrig som en plikt å signere autografer etter treningsøkter.