- Ligatittel viktigere enn derbyet

Rafa Benitez prøver å se dagens prestisjeoppgjør i større perspektiv. Tim Howard og David Moyes mener de blå snart er like gode som de røde.

Rafael Benitez sier til Daily Mail at han gladelig hadde akseptert et nytt tap for Everton i dag, dersom Liverpool likevel hadde stått igjen som ligamestere ved sesongslutt. Manageren må nå stokke om på sine angrepsplaner foran det 206. Merseyside-derbyet, etter at Fernando Torres sannsynligvis må kaste inn håndkledet.

- Jeg har vært i Liverpool i tre år nå, så jeg vet hvor viktig denne kampen er. Men om noen hadde spurt meg om jeg hadde foretrukket å tape denne kampen og heller vinne ligamesterskapet, så hadde jeg takket ja med en gang. Jeg er sikker på at alle supporterne ville ha gjort det samme, uttaler Benitez.

- Det er viktig å se ting i større perspektiv. Vi ønsker selvsagt å vinne denne kampen, spesielt for supporterne, men det viktigste forblir alltid at vi sanker flere poeng enn det laget som blir nummer to på tabellen.

Liverpool-manageren vet godt hvilke mishagsytringer som vil hagle over ham og hans spillere når de løper ut på Goodison Park i dag.

- Mottakelsen på Goodison vil være slik den alltid er. De vil ikke være glade over å se meg, men slik er fotballen. Til syvende og sist er det hva som skjer ute på banen, og ikke på tribunen eller benken, som blir avgjørende.

Everton-keeper Tim Howard tror at de blå vil være ekstra motiverte fordi Benitez kalte Everton en "liten klubb" i fjor.

- Når folk går ut i media og sier slikt, kan det slå tilbake på dem. Jeg ville aldri ha valgt å spille for en liten klubb. Vi har handlet dyre spillere i Andy Johnson og Yakubu, noe som viser ambisjonene til denne klubben.

Everton-manager David Moyes mener de blå nå nærmer seg nivået til den røde naboen med stormskritt.

- Vi er i ferd med å finne den rette balansen. Da jeg tok over klubben var avstanden mellom Liverpool og Everton enorm, men jeg tror vi har kuttet en del ned på den nå. Vi er i en mye sterkere posisjon nå enn da jeg tok over, og vi er helt klart kapable til å vinne derby-kamper.