- Presset er på Barcelona

Boudewijn Zenden mener at Barcelona-spillerne vil føle det tyngste forventningspresset på onsdag. Arsenal var også interessert i Duran. Saunders aktuell som Swansea-manager.

Boudewijn Zenden er en av tre Liverpool-spillere med en fortid i Barcelona – Jose Reina (36 kamper) og Luis Garcia (26 kamper) er de to andre. Nederlenderen tilbrakte tre år hos katalanerne tidlig i karrieren, og står registrert med 69 kamper for den spanske klubben i perioden 1998-2001. Nå mener han at alt presset er på hjemmelaget før onsdagens storkamp på Nou Camp.

- Jeg var i Barcelona i tre år, og det eneste som teller der i gården er resultater. Kun seier er godt nok for dem. Noen ganger er heller ikke det godt nok, fordi det kreves at de spiller god fotball i tillegg. De har nok mer press på seg enn oss, ettersom de også er tittelforsvarere og det forventes at de skal vinne kampen, sier Zenden til Liverpool Daily Post.

- Det blir en veldig interessant kamp, men jeg tror vi kan gå videre, legger han til.

- Barcelona-fansen vil synes at deres lag burde vinne over Liverpool, men det bryr jeg meg ikke om. Liverpool er også en stor klubb, og jeg er sikker på at Barca-spillerne ikke vil være så alt for glade for at de trakk oss så tidlig i turneringen.

- Jeg har alltid likt å spille på Nou Camp, også når jeg har spilt for det gjestende lag. Jeg har spilt der med PSV, og jeg syntes det var morsomt. Jeg ser på det ekstra presset det medfører å spille der som en god ting. Det er et enormt stadion med mange fans innenfor portene. Disse supporterne kan være veldig kritiske, og dersom ting ikke går deres vei kan det gå ut over hjemmelagets spillere etter hvert.

- Alle husker at Liverpool hadde en vanskelig vei til finalen også for to år siden, og skal vi vinne turneringen må vi slå de beste. Vi kommer ikke til å møte noe særlig bedre motstand enn Barcelona, så det blir vanskelig, men hvert år rykter lag ut av turneringen som du ikke forventet skulle ryke ut. Champions League har vært spennende så langt, og nå begynner virkelig alvoret. Vi må bare ta ett steg av gangen, og se hvordan det går. Det er en stor fordel for oss at vi skal spille den siste av de to kampene på Anfield.

Zenden returnerte nylig til Liverpools førstelag etter to måneder på sidelinja grunnet en kneskade. Han fikk 75 minutter på banen i 2-1 tapet for Newcastle for ni dager siden.

- Jeg føler meg i ganske god form nå. Jeg har vært ute i to måneder, men jeg har trent ganske hardt og er glad for å være tilbake i spill. Det er alltid tøft når du har vært ute så lenge, men jeg må bare jobbe videre for å gjenvinne toppformen. Det var surt å miste alle kampene i julen, men vi vet alle at innspurten i ligaen blir viktig, og jeg tror hele troppen er i ferd med å finne formen nå.

Zenden tror også at han og hans lagkamerater er bedre rustet til å gjøre det bra i Champions League enn på tilsvarende tidspunkt i fjor – da man som kjent røk ut for Benfica.

- Starten på sesongen ble ikke som vi ønsket, men vi har vist karakter og kvalitet ved å spille oss inn blant de fire beste igjen, selv om de siste par resultatene ikke har gått vår vei. Du ønsker hele tiden å gjøre det bedre enn året før, da man ønsker tegn på fremgang. Jeg tror definitivt vi er bedre enn på samme tid i fjor.

Arsenal var også interessert i Duran
Liverpools nye midtbanespiller Francisco Duran forteller til liverpoolfc.tv at Arsenal også ønsket hans tjenester, men sier at Liverpool var den eneste klubben det var aktuelt å forlate Spania for. Han grunngir det med klubbens fantastiske historie.

18-åringen innrømmer at han savner livet på Costa del Sol, men sier samtidig at Liverpools spanske kontingent har hjulpet han med å finne seg til rette på Merseyside siden overgangen i januar.

Saunders aktuell som Swansea-manager
Tidligere Liverpool-spiss Dean Saunders skal være en av de heteste kandidatene til å overta managerjobben i Swansea etter Kenny Jackett.

Fri adgang til Barca-museet
Liverpoolfc.tv opplyser at kampbilletten til onsdagens storoppgjør på Nou Camp også inkluderer fri adgang til Barcelonas klubbmuseum for alle Liverpool-supportere. De rødes supportere er invitert til å besøke museet gratis både tirsdag og onsdag denne uken. Barcelona-supporterne vil bli møtt med et tilsvarende tilbud når de besøk Anfield om to ukers tid.