- Toulouse ser på kampen som en finale

Rafael Benítez med flere uttalelser foran den meget viktige Toulouse-kampen i ettermiddag. Gerrard på hugget. John Arne Riise synes det er en skam at Liverpool må kvalifisere seg.

Liverpool møter ettermiddagens kamp om en plass i Champions League, som er verdt hele £12M, med følgende advarsel fra Rafael Benítez: "Toulouse vil se på denne kampen som selve finalen i Champions League".

Også Steven Gerrard er vel vitende om at Liverpool bare må gå seirende ut av duellen med det franske laget over to kamper, ettersom viktigheten, både sportslig og økonomisk, av å delta i Champions League er enorm.

En meget vanskelig aften kan ventes i Frankrike dersom de røde ikke er like på hugget som på Villa Park i ligaåpningen. Liverpool har de siste sesongene såvidt komme seg gjennom kvalifiseringen mot mindre fasjonable motstandere.

Senest for et år siden satt mang en Liverpool-supporter med hjertet godt plantet i øvre del av halsen da kampen mot Maccabi Haifa nærmet seg slutten, og Liverpool slet med å demme opp for et offensivt Maccabi-lag. Nå forlanger Benítez at spillerne starter den lange veien som kan ende opp i Moskva, hvor finalen spilles, på en profesjonell måte.

- Vi er klar over at Toulouse slo Lyon i helga. Vi har sett video av kampen, og til tross for at Lyon hadde ti menn på banen i store deler av kampen jobbet Toulouse meget hardt. De vil ha meget med motivasjon ettersom de forstår betydningen av å nå gruppespillet i Champions League. Jeg er sikker på at de vil se på denne kampen som en finale, men det er ingen tvil om at vi også har motivasjonen som trengs. Spillerne er innstilt på enda en mulighet til å gjøre det bra i denne turneringen, avslutter Benítez.

- Vi har ikke spilt så bra i de forrige kvalifiseringskampene. Med all respekt for våre tidligere motstandere, så har det alltid holdt å akkurat gjøre nok, uten å være i vår beste form. Det er farlig, og vi er ute etter å gjøre vårt aller beste mot Toulouse for å ikke gjøre noen dumme tabber, beretter Captain Fantastic.

- Dette er hvor det hele starter, og kamper som dette er like viktige som de store mot Chelsea og Barcelona. Man får ikke gleden av å spille i slike store kamper om vi feiler nå.

- Lagfølelsen og lagånden innad i troppen er virkelig sterk. Alle er sulten på suksess, og det begynner å vises allerede. Lagånden er ikke noe man bare kan slå av og på, det er noe som kommer naturlig. Nå virker det som vi har en gruppe karer som har tro på hverandre og passer på hverandre.

- Det viste seg da vi spilte mot Feyenoord sist gang, og når vi feiret scoringen helt mot slutten av kampen på Villa Park. Jeg må være litt forsiktig, for man vil ikke bli sett på som en rebell på banen, men det har blitt sagt at flere burde involvert seg i tidligere episoder. Nå er lagånden sterk, for alle tok grep etter det som skjedde mot Feyenoord.

- Det er noen anledninger hvor det best å holde seg unna, mens man andre ganger må ta grep og gjøre det klinkende klar at ingen skal tro at de skal greie å ta knekken på oss. Det viktigste er å ikke gå over streken og gjøre noe dumt så man får rødt kort. Jeg tror at alle er av den oppfatning av at det er bedre når et lag står sammen i alle situasjoner, avslutter Gerrard.

Riise er den eneste som har erfaring med Stadium Municipal tidligere, da han spilte i Monaco. Han husker imidlertid lite fra den opplevelsen.

- Jeg kan ikke huske noe fra da jeg spilte mot Toulouse med Monaco, men franske spillere er alltid sterke og i god form. Vi må være fokusert på arbeidsoppgaven vår, men det er en skam at vi må spille kvalifisering rett etter å ha spilt i finalen, uttaler nordmannen.

- Det blir interessant å se hvordan troppen blir denne sesongen. Vi har omtrent 24 spillere, men det er kun plass til 16 i troppen, så det er noen spillere som ikke blir involvert. Vi vet det er konkurranse om plassene, men selv om man blir utelatt en gang betyr det ikke at man har spilt dårlig. Da er det kun treneren som åpner for å la en annen få prøve seg. Det er opp til oss selv å spille så bra at vi blir værende på laget, opplyser John Arne Riise.

Det er ventet at både Yossi Benayoun og Peter Crouch vil få sin første smak på offisielle kamper for sesongen. Rafael Benítez har søndagens kamp mot Chelsea i bakhodet, men han er også fullt klar over at man vil få større finansielle muskler å rutte med om man når gruppespillet. Liverpool vil være fornøyd med et resultat som gir dem fordelen når Toulouse besøker Anfield den 28. august.

Ønsker du å få tilsendt lagoppstilling og scoringsvarsel fra denne kampen til din mobiltelefon, send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.