- Vi kan matche Man Utd og Chelsea

Steven Gerrard mener at Liverpool nå har gitt beskjed om at de vil opp på neste nivå gjennom kjøpet av Fernando Torres.

Kapteinen ser lyst på neste sesong etter klubbens rekordkjøp, og det at man nå også synes å hente enda et stort talent i Ryan Babel.

- Torres har alle de kvalitetene som skal til for å etablere seg som en spiller i verdensklasse.  Noen av de andre unge spillerne som vi er blitt linket til gjør meg også oppglødd.  Det er flott at vi jakter på unge, sultne spillere med sine beste år foran seg, sier Gerrard til Liverpool Echo.

- Siden jeg kom inn på førstelaget kan jeg ikke huske at vi har sendt ut en slik klar beskjed på transfermarkedet.  I de siste årene er det i realiteten bare Manchester United og Chelsea som har kjøpt spillere i prisklasse £20M, slik at det er godt å se at vi nå er i stand til å kjempe om slike navn.

- Styret i Liverpool har alltid støttet sine managere og Roy Evans og Gerard Houllier brukte mye penger, men vi har alle vært på utkikk etter å tette forspranget og kunne være i stand til å hente spillere som bare United og Chelsea hadde råd til.  Dette er den første sommeren så har skjedd, og jeg skal vedde på at spillere og fans fra andre klubber ser på oss og tenker ”Vel, vel, Liverpool går for noen av de store guttene nå”.

- Jeg har aldri spilt mot Torres, men jeg har sett mye på ham.  Jeg virkelig liker ham og er sikker på at han vil vise seg som et godt kjøp for oss.  Han er ikke bare en stor spiller nå, men han har potensial til å bli verdensklasse.

- Han er rask og sterke senter, som liker å få ballen spilt i føttene.  Det er slike angripere jeg liker å spille sammen med. 

- Manageren har sagt at han ønsker en ving til og en forsvarer, og jeg håper at nye kjøp er like om hjørnet.  Jeg har tro på at det er tilfellet.  Tidligere år har vist hvor viktig det er å ha alt ordnet før pre-season starter, fordi det ikke er lett for nye spillere hvis de kommer rett før transfer deadline.  Det er vanskeligere for dem å etablere seg.  Det er viktig at vi får en god start og det vil bli mye lettere å få til dersom alle er her som raskt som mulig.

- Jeg har hørt det er blitt sagt at du kan ikke vinne ligaen i de ti første kampene, men du kan tape den.  Det er utvilsomt vært riktig i vårt tilfelle.  I de to siste årene har vi mistet alle muligheter til å kjempe om gullet i løpet av de ti første kampene.  Du kan ikke gi lag som United og Chelsea et slik forsprang som vi ga dem.  I år er det avgjørende at vi kan gå ut som ei kule, eller ikke det minste henge med lenger enn vi har gjort tidligere.  Vi har vist at vi kan bli sterkere utover i sesongen, men det hjelper ikke hvis du allerede er for langt etter.

- Alle topplag kan snakke om å ha spillere som var preget av å ha vært med i et VM, men det kan ha vært mer enn faktor for oss forrige sesong fordi United og Chelsea hadde mer bredde i troppen.  Jeg tror vi nå begynner å nærme oss et punkt hvor vår tropp tåler sammenligning i alle lagdeler.  Jeg kan se at vi har fire eller fem spillere som kjemper om to plasser i viktige lagdeler og det viser hvor sterke vi er.

- Jeg skal ikke begynne å legge ekstra press på oss ved å tippe hvordan det vil gå denne sesongene, men det er ingen tvil om at dersom vi kan prestere i uke etter uka, da har vi spillerne som kan gi United og Chelsea kamp helt inn.

- Amerikanerne snakket om tre faser da de tok over.  Det første var at de skulle komme i gang med arbeidet med ny stadion, noe de har gjort.  De ønsket å gi nøkkelspillere nye og lange kontrakter, noe de har gjort.  Fase tre var å bruke penger på spillere som ville gjøre at vi kunne kjempe om å vinne ligaen, og det har nå startet.

- Vi ser bra ut, ikke bare når det gjelder denne sesongen, men også i flere år framover.