Alle skadene volder bekymring

Liverpool har nå en rekke av sine aller beste og mest sentrale spillere på skadelista. Det volder bekymring både hos medspillere og fans. Håpet er at erstatterne vil klare brasene.

Liverpool opplever en skadekrise som nesten savner sidestykke om dagen. Sentrale spillere som Daniel Agger, Xabi Alonso, Jermaine Pennant og Fernando Torres er satt ut av spill de nærmeste ukene. Situasjonen er verst for Alonso og Pennant, som trolig ikke er tilbake på denne siden av nyttår. I tillegg er også Javier Mascherano ute for en kortere periode etter at han fikk en smell i foten mot Arsenal.

Jamie Carragher uttaler til Liverpool Daily Post i dag at det blir spesielt vanskelig å fylle tomrommet etter Fernando Torres. Spanjolen må stå over minst fire kamper. Blant disse er to ligakamper samt det viktige Champions League-oppgjøret mot Besiktas. Fraværet til £18M-spissen kan imidlertid vise seg å bli en livbøye for Peter Crouch.

- Dessverre har vi fått en del skader nå. Skaden til Torres er et hardt slag i ansiktet for oss, men Peter Crouch spilte svært bra da han kom inn mot Arsenal. I tillegg til å håndtere disse skadene har vi blitt satt under press av visse kritikere som ser ut til å ha glemt det faktum at vi fortsatt er ubeseiret i ligaen, siter Carragher til morgenavisen i Liverpool.

- Folk snakker om at vi har spilt så dårlig denne sesongen. Jeg har imidlertid ikke brydd meg om så mye om det som har vært skrevet etter at vi tapte i Istanbul. Vi vet vi har spilt uavgjort i for mange kamper. Men uavgjort mot Arsenal føler jeg er et bra resultat. Men vi må bli bedre på hjemmebane.

- Arsenal er minst like gode som folk sier de er. Det føltes som de hadde tolv mann der ute. De har et stort lag, men vi er ikke langt unna deres nivå, og vi er bare seks poeng bak. På søndag var vi nær ved å knappe inn tre av disse. Vi kjempet hardt, og er stolte over innsatsen vår. Men Arsenal spilte bra, og det blir utvilsomt vanskelig å ta de igjen.

Forsvarskollega Steve Finnan er langt på vei enig.

- Arsenal kunne nok ha vunnet kampen på grunnlag av sjansene de skapte og ballinnehavet de hadde. Vi var uheldige som fikk tre nye skader. Jeg håper bare at vi kan klare oss uten de spillerne som nå blir ute en stund. Daniel Agger vil være tilbake snart, og forhåpentligvis er ikke disse nye skadene så ille som først anslått, sier iren.

- Vi vet at vi ikke har spilt så bra som vi vet vi kan denne sesongen, men vi er fortsatt ubeseiret i ligaen etter ti kamper. Men vi behøver å vinne i stedet for å spille uavgjort. Jeg er sikker på at dette bedrer seg i tiden som kommer. Vi må bare holde oss i tetsjiktet. Vi har ikke råd til å tape ytterligere terreng, men vi har fortsatt tro på at vi skal være med å kjempe om tittelen denne sesongen.