Alonso har signert langtidskontrakt

Xabi Alonso har undertegnet en ny langtidskontrakt som nå binder han til klubben frem til 2012. Baskeren ser også frem til den kommende sesongen og en spennende fremtid med Liverpool.

Xabi Alonso er den fjerde nøkkelspilleren denne uka som signerer ny langtidskontrakt med Liverpool. Både Steven Gerrard, Jamie Carragher og José Reina har allerede signert nye kontrakter, og nå blir altså Xabi Alonso en del av denne kvartetten.

- Jeg var klar over interessen fra andre klubber i utlandet, men planen min har alltid vært å bli værende her i Liverpool. Jeg har vært her i tre sesonger nå, og har et spesielt forhold til klubben og supporterne. Jeg forstår også hvor mye Liverpool virkelig betyr for så mange personer. Klubben er unik, og jeg ønsket rett og slett ikke å forlate den, uttaler Alonso til Liverpools offisielle hjemmeside.

- Vi ble enige om at forhandlingene skulle finne sted etter Champions League-finalen, og for å være ærlig så var det ingen vanskelig avgjørelse for meg å signere en ny kontrakt. Klubbens ambisjoner sammenfaller med mine, og klubbens innstilling er flott. De viste at de ønsker å beholde meg, og jeg er svært takknemlig overfor det arbeidet Rick Parry har lagt ned under kontraktsforhandlingene, og den støtten og troen Rafael Benítez har vist meg. Begge parter ønsket en enighet, og vi er alle glade over utfallet.

- Jeg ønsker å være en del av Liverpool i fremtiden, for jeg vet det kommer til å bli en spennende tid. Jeg har signert en avtale som binder meg til klubben i fem år, og jeg ser ingen grunn til hvorfor vi ikke skal kunne være suksessfulle, forteller spanjolen videre.

- Det er også gode nyheter at andre spillere har signert nye kontrakter denne uka. Steven Gerrard, Jamie Carragher og José Reina er alle store spillere for oss, og det er flott at de har vist sin forpliktelse overfor klubben. Jeg er også sikker på at Rafael Benítez samtidig vil hente inn nye spillere, og at de nye eierne vil gjøre det de kan for å forbedre klubben og gi penger til å styrke stallen.

Etter å ha representert Spania i EM-kvalifiseringen ser nå den spanske playmakeren frem til en velfortjent sommerferie, samtidig som han innrømmer at han allerede drømmer om hva neste sesong vil bringe for Liverpool.

- Jeg er svært spent fordi jeg tror vi kan oppnå store ting. Forhåpentligvis vil vi ikke gjøre de samme feilene neste sesong, som vi gjorde i år, og da vil vi vinne flere kamper. Vi ønsker å være tittelutfordrere neste kommende sesong. Selv om jeg ser frem til ferien og et pust i bakken, kan jeg ikke vente før neste sesong sparkes igang.

- Det er også flott å ha konkurranse om plassen sin, og jeg er klar til å kjempe om den. Jo flere kvalitetsspillere et lag har, jo bedre blir nivået, noe Javier Mascherano har bevist. Jeg er sikker på at jeg kan spillere mange kamper og at Rafael Benítez vil opprettholde troen hans på meg, avslutter baskeren.