Ambisjoner om en sjette stjerne

Liverpool-spillerne med Steven Gerrard i spissen har ambisjoner om å spille med en sjette stjerne på trøya neste sesong. Festival-dager i Aten. Ancelotti tror Gattuso blir viktig.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard sier til Press Association at han ønsker seg en sjette stjerne på Liverpool-drakta til neste sesong.

- Jeg ønsker en stjerne til på skjorta, og en ny seier i Champions League. Det er hva som inspirerer oss. Jeg fikk oppleve et helt følelsesregister i vår siste finale mot AC Milan, og jeg har sett om igjen høydepunktene og lyttet til kommentarene mange ganger siden den gang. Jeg har bilder på veggen hjemme med scener som utspant seg da vi vant trofeet sist. Nå ønsker jeg flere slike bilder, erklærer scouseren

- Det var en fantastisk kveld i Istanbul, men nå ønsker jeg å oppleve dette igjen. Jeg er like sulten på suksess nå som jeg var for to år siden. Min plan er å vinne Champions League mer enn en gang før jeg legger fotballstøvlene på hylla, sier mannen som fyller 27 år en uke etter finalen.

- Selv om vi skulle vinne finalen i neste uke, så vil jeg ikke være fornøyd. Jeg ønsker enda flere Champions League-medaljer. Jeg ønsker å vinne en rekke medaljer med denne klubben før jeg trekker meg tilbake. For hver medalje jeg vinner, blir jeg enda mer sulten på suksess. Jeg ønsker å gjøre mitt for å bringe denne klubben tilbake til tronen i europeisk fotball før jeg gir meg.

- Spillerne ønsker ikke å komme tilbake fra Aten tomhendte og angrende. Vi ønsker å skrive historie, være helter og komme hjem som vinnere. Det var fantastisk å vinne en slik finale. Dersom vi vinner to vil det være virkelig spesielt.

- Forventningspresset er det samme som i 2005. Som spiller må du håndtere det. Seieren på Nou Camp mot Barcelona ga oss selvtillit og tro på at vi kunne komme til finalen. Vi har lagt ned mye hardt arbeid mot Barcelona og Chelsea. Vi ønsker ikke at dette skal være til ingen nytte ved å tape finalen.

Champions-festival i Aten
UEFA lanserer sitt nye konsept Champions Festival med brask og bram i Aten kommende lørdag. Dette er et nytt konsept som skal underholde supporterne i dagene frem til onsdagens finale. Opplegget blir arrangert på tre sentrale turiststeder i byen, nemlig det gamle, historiske olympiastadion, på Syntagma-torget og på Zappeion-torget. Åpningstidene er 11.00-23.00 lørdag-tirsdag og 11.00-19.00 på kampdagen. Det er gratis adgang til disse arrangementene.

Hovedarenaen vil bli det gamle olympiastadion, og her vil man også få sjansen til å bli avfotografert med Champions League-trofeet. Det blir også salgsboder både for Milan, Liverpool og UEFA i tillegg til en rekke fotballrelaterte aktiviteter der det er muligheter til å vinne premier. Det blir også satt opp storskjermer på disse tre stedene, men selve finalen blir ikke vist på disse av sikkerhetshensyn. Zinedine Zidane, Daniele Massaro (Milan) og Phil Neal (Liverpool) er fotballegender som vil dukke opp på disse arrangementene. Et gratis minitog vil også kjøre mellom de tre lokalitetene.

- Gattuso blir viktig for oss
Milan-manager Carlo Ancelotti mener at spillegleden til Gennaro Gattuso blir viktig for hans mannskap når de møter Liverpool i Aten.

- Gattuso er alltid seg selv. Han spiller som den personen han er. Kaka er et naturtalent, mens Gattuso utstråler lidenskap til alle. Suporterne elsker ham, og kan identifisere seg med ham, sier Ancelotti.

- Minnene fra Istanbul er vanskelige å viske ut, men de gir oss styrke og energi til å yte det lille ekstra for å slå dem, uttaler Gattuso selv.

- Vi har hatt den kampen i tankene i to år nå, og minnene kommer stadig tilbake. Det kan stimulere oss nå. Det har vært mange spøker og løgner som har gått på vår bekostning, for eksempel påstanden om at vi feiret med champagne i pausen. Slikt sårer meg og gjør meg sint. Alt for mye har blitt gjort ut av slike ting.

Ancelotti tror hans lag er i bedre form nå enn tilfellet var for to år siden.

- Forskjellen for vår del er at vi var litt trøtte da vi gikk til finalen den gangen, mens vi nå er i toppform. I 2005 var det ventet at vi skulle nå finalen, mens det i år har vært en ekstraordinær prestasjon. Jeg er stolt over å ha nådd finalen etter vanskene vi hadde i begynnelsen av sesongen.

- Det er viktig for oss at vi har spillere som har spilt i en slik finale før, og som er vant til dette. Maldini, Costacurta, Gattuso og Pirlo har spilt mange viktige kamper som dette. Det gir oss trygghet.

Giuly benekter Liverpool-rykter
Barcelonas midtbanespiller Ludovic Giuly har på en pressekonferanse i Spania i dag benektet påstander om at han er i samtaler med Liverpool eller Juventus.

- Jeg har ikke hatt kontakt verken med Lyon, Paris Saint Germain, Monaco, Juventus eller Liverpool, slik ulike medier har påstått. Jeg har ikke noe ønske om å forlate Barcelona. Jeg har ett år igjen av kontrakten min, og ønsker å fullføre den. Om jeg blir tvunget til å dra, ønsker jeg å spille for en stor klubb, uttalte franskmannen.