Babel nærmer seg ytterligere

Ryan Babel vil konkurrere med seks spillere om fire plasser. Ny nederlender kan også være på vei. Heinze beæret over Liverpools interesse. Argentina til finalen i Copa i natt. Australia spiller i morgen.

Ryan Babels overgang til Liverpool skal nå i praksis være klar. Å bli enige om en overangssum ventes kun å bli en formalitet, ettersom partene ikke er langt ifra hverandre i verdsettelsen av den svært talentfulle angrepsspilleren. Som vi meldte om i går, har Ryan Babel allerede kommet til enighet med Liverpool om kontraktsbetingelsene, samt at nederlenderen har passert den obligatoriske medisinske sjekken.

- Jeg har snakket med Rafael Benítez, og da ble jeg sikker på at alt kom til å bli signert, og at overgangen kom til å gå i orden. Han har en klar visjon om hva han ønsker, og han berettet overfor meg at jeg vil måtte kjempe med seks andre spillere om fire posisjoner i angrepet, opplyser Ryan Babel, ifølge Daily Mail.

Dermed tyder alt på at Ryan Babel kommer til å kjempe om en plass på både høyre- og venstreflanken, samt som spiss. Den skadeplagede vingjuvelen Harry Kewell vil endelig få ordentlig konkurranse om plassen sin, samtidig som Liverpool vil få en annen type spiller på høyreflanken ved siden av Jermaine Pennant, noe Pako Ayestéran har etterlyst.

Marco Matic aktuell
Ifølge den nederlandske avisen AD skal Liverpool allerede ha holdt samtaler med den AZ Alkmaars talentfulle spiller Marco Matic. Den 16 år gamle spilleren skal ha vært på en tur i England, og Liverpool skal altså være klubben som viser interesse for enda et talent, etter at Alexander Kacaniklic, Marvin Pourie, Mikel San Jose, Nikolay Mihaylov, Krizstián Németh, András Simon, Daniel Pacheco, Mihail Alexandrov, Gary Mackay Steven og David Amoo alle i tur og orden har signert for klubben.

Ifølge artikkelen i AD, hvor problematiseringen rundt at engelske klubber henter talenter før de skriver profesjonelle kontrakter er temaet, er det AZ Alkmaars tekniske direktør som kommer med opplysningene om at Matic kan være på vei til Merseyside. I Nederland vil kun Matic få lommerusk for å spillere videre, mens han i Liverpool vil kunne tjene hele £30.000 årlig.

Heinze beæret over Liverpool-interesse
Gabriel Heinze innrømmer at han føler seg beæret over å bli linket til en storklubb som Liverpool. Manchester United-spilleren har vært et åpent mål for Rafael Benítez en god stund, og etter at Tom Hicks i går antydet enda et kjøp etter Yossi Benayoun og Ryan Babel, tyder nå mye på at Rafa vil gjøre fremstøt for å sikre seg den argentinske landslagsbacken.

Alex Ferguson vil i det lengste prøve å selge Heinze til en utenlandsk klubb, og både Juventus, Real Madrid og Newcastle skal følge situasjonen nøye. Heinze sitter imidlertid med siste ord i saken. Ifølge FIFAs nye lover om kontraktsbestemmelser kan en spiller over 28 år kjøpe seg fri fra kontrakten dersom han har tilbrakt over to år i klubben. Derfor kan Heinze i praksis selv velge hvem han ønsker å spille for kommende sesong.

- Jeg vet fortsatt ikke hva fremtiden vil bringe, men jeg ønsker å ta en avgjørelse på dette så snart Copa América er ferdig. Interessen fra lag som Liverpool, Juventus og Real Madrid gjør meg stolt, beretter venstrebacken.

Argentina mot Brasil i finalen
Javier Mascherano spilte hele kampen i natt da Argentina viste sin styrke ved å slå Mexico hele 3-0 i semifinalen i Copa América. Liverpool-linkede Gabriel Heinze åpnet scoringskontoen for de argentinske ballkunstnerne, før Lionel Messi satte inn mål nummer to med en fantastisk lobb. Juan Román Riquelme fortsatte den strålende forman han har vist ved å fastsette resultatet til 3-0 på straffespark. Dermed er det duket for drømmefinale mellom Argentina og Brasil, og den går av stabelen 15. juli.

Australia møter Irak
Det er ventet at Harry Kewell vil starte også morgendagens kamp mot Irak. Liverpool-stjernen spilte 90 minutter da Socceroos kun greide 1-1 mot Oman i åpningrunden, og kravstore fans sier seg ikke fornøyd med noe annet enn tre poeng til fotball-kenguruene. Kampstart er klokken 12.20, og Australia møter altså Irak i Bangkok. Her kan du se hele oppsettet for Asiamesterskapet.