Benítez henrykt over Reina-avtale

Rafael Benítez er særdeles godt fornøyd med at José Reina blir værende i Liverpool. Peter Crouch skryter av Beckham. Javier Mascherano fyller år. Jay Spearing imponerte stort i Italia.

Rafael Benítez erkjenner at han er glad for å ha sikret seg en av verdens beste keepere for flere sesonger, etter at Pepe Reina singerte ny kontrakt i går. Den spanske målvakten undertegnet en ny kontrakt som gjør at han blir værende i Liverpool frem til 2012.

José Reina har holdt buret rent hele 39 ganger på bare 68 ligakamper siden overgangen fra Villareal like etter Champions League-triumfen i 2005, og Rafael Benítez uttrykte sin iver etter å beholde den spanske målvakten så snart han returnerte fra ferie.

- Jeg har tidligere sagt at han er Spanias beste målvakt, men han er også en av de aller beste i verden. I England er det et par keepere som holder et svært høyt nivå, og Reina er en av dem, skryter Benítez.

- Pepes statistikk for Liverpool er meget god. Han har holdt buret rent en rekke ganger, og man kan se hvor stor tillit forsvarerne har i han. Hver gang han spiller ser forsvarsspillerne bekveme ut, og det er særdeles viktig, fortsetter Rafa.

José Reina var en viktig brikke da Liverpool kom seg til Champions League-finalen i år, spesielt da han reddet tre av Chelseas straffespark i straffespark-konkurransen på Anfield. Nå sier Reina seg helt enig med Jamie Carragher og Steven Gerrard, som mener det er på høy tid at ligatittelen igjen havner på Anfield.

- Fansen vår fortjener ligatittelen, og det er den vi vil være ute etter. 17 år uten å gå til topps i ligaen er alt for lang tid for en klubb som Liverpool, og det er hvorfor hovedmålet vårt neste sesong vil være å vinne Premier League, beretter den spanske målvakten.

Like etter at Reina signerte ny kontrakt, fulgte Xabi Alonso også opp, og gjorde det samme. Ny gjenstår kun Mohamed Sissoko i kvintetten som Benítez ønsker skal signere langtidskontraker med klubben i sommer.

- Vi visste vi måtte ha forhandlinger omkring nye kontrakter med en del av spillerne, og Pepe var en av dem. Han har hatt to gode år i Liverpool, og på grunn av hans unge alder var en langtidskontrakt essensielt. Jeg er svært godt fornøyd med at han har undertegnet, og jeg tror dette gir ut en melding om at vi bygger laget både for nåtiden og fremtiden, avslutter Liverpool-manager Rafael Benítez.

Crouch vil at servitør blir værende
Peter Crouch, som nettet sitt 24. mål for sesongen i Englands landskamp mot Estland på onsdag, ønsker at David Beckham blir værende på det engelske landslaget etter hans gode gjeninntreden.

Real Madrid-spilleren som snart reiser til USA hadde to målgivende pasninger i 3-0-seieren over Estland, og Michael Owen og Peter Crouch nøt godt av Beckhams gode innlegg.

- Det er fantastisk for meg at David Beckham er tilbake for England. Snart jeg hørte at han var kalt inn i troppen igjen ble jeg veldig glad, for han har en fantastisk innleggsfot. Han er muligens best i verden når det kommer til å legge innlegg. Kommer jeg meg inn i boksen og får litt rom, vet jeg at jeg nærmest konstant vil få en perfekt ball av David Beckham. Han bør blir værende i troppen dersom han fortsetter denne formen, uttaler England-spissen med tolv mål på 19 landskamper.

Javier Mascherano fyller år
Liverpools innleide midtbanekriger, Javier Alejandro Mascherano, fyller år i dag. Den argentinske landslagsspilleren har gjort en fantastisk inntreden i Liverpool siden overgangen fra West Ham i januar, og har vist seg å være en klasse-spiller med mange kvaliteter. I dag fyller Javier 23 år, og vi gratulerer argentineren så mye med dagen!

Spearing imponerte
The Liverpool Way melder at Jay Spearing ble kårets til turneringens beste spiller da Liverpool deltok i Torneo di Renate i Italia i slutten av mai. Det årlige arrangementet er for U20-lag, og blant andre AC Milan, Inter, Genoa og Parma deltok sammen med Liverpool. De røde gikk ubeseiret gjennom hele turneringen, men blandingen av reservelags- og juniorspillere måtte gi tapt på straffespark i semifinalen.

Liverpool ble trukket i samme gruppe som Torino, Milan og vertene Renate. I åpningskampen slo de røde Renate 3-1, før de fulgte opp med en 3-0-seier over Torino. Gary Ablett og Hughie McAuleys menn spilte en målløs kamp mot Milan, noe som gjorde at de vant sin gruppe. I semifinalen het motstanderen Parma, og ungguttene fra Merseyside ble liggende under 2-0 til pause. Etter en svært god andreomgang fikk de utlignet Parmas ledelse, men måtte gi tapt 5-3 på straffesparkkonkurranse. Liverpool var imidlertid det beste laget, og burde ha vunnet før 90 minutter var spilt.

Inter gikk til topps i Torneo de Renate, og Liverpool slo igjen Renate, denne gang 3-0, i kampen om bronseplassen. Jay Spearing ble kåret til turneringens beste spiller etter noen fremragnede opptredener på sentral midtbane, hvor han også imponerte for reservene mot slutten av sesongen. Den allsidige unggutten ble erklært "god nok til å spille for førstelaget umiddelbart" av Steve Heighway, og ble denne uken informert om at han vil trene fulltid med reservelaget på Melwood kommende sesong.