Bygging av stadion utsatt

Liverpool FC bekrefter at eierne Gillett og Hicks har utsatt byggestarten i Stanley Park, for å undersøke om man kan øke kapasiteten på arenaen med planlagte 61.000 seter.

- Det er en fullstendig forpliktelse til en ny stadion, men de nye eierne gjennomfører en grundig gjennomgang av de nåværende planene, for å se om det er noen muligheter for at disse kan bli forbedret, er reaksjonen fra Liverpool FC på ryktene i går om at de helrøde ønsker en større og bedre stadion enn hva man opprinnelig har fått byggetillatelse for.

Liverpool Daily Post skriver i dag at arkitekter vurderer muligheter for å kunne øke den planlagte kapasiteten på 61.000 seter.

- Det foretas en umiddelbar gjennomgang av prosjektet som vil ta flere uker, og som trolig vil bety større tilskuerkapasitet, sier en kilde som arbeider med stadion til avisen.

Det er klart at amerikanerne ønsker å kunne bygge en størst mulig stadion, men uten at man må søke om en ny byggetillatelse som ikke bare vil sørge for en lang forsinkelse av arbeidet med stadion men også utsette regenereringen av områdene Anfield og Breckfield.  Daily Post antyder derfor at 65.000 seter er et sannsynlig tall for eventuelle nye tegninger, og ikke langt større tall som det er blitt spekulert i.

Lederen for Liverpools bystyre, Warren Brady, understreker også at klubben må føle seg forpliktet av den byggetillatelsen som allerede er gitt.  – Byen vil prøve å legge forhold til rette, men hva jeg gjerne vil si er at dersom Liverpool FC ønsker noe som er større så må de forstå prosessen med en byggetillatelse.  Det siste vi ønsker er at oppgraderingen av området Anfield/Breckfield skal bli utsatt fordi Liverpool FC legger fram nye planer.

- Det kan true de planer som allerede er godkjente og jeg mener det er viktig at folk i Anfield/Breckfield får se planene som vil gi dem en ny park og et nytt sentrum.  Liverpool er ennå ikke snakket med oss.

Eksperter driver nå med å diskutere hvordan man skal greie å øke den planlagte kapasiteten på den nye arenaen uten å måtte søke om en ny byggetillatelse, og at man samtidig beholder skjemaet om ferdig stadion til sommeren 2009.  En skal også se på muligheten for å konstruere ”Nye Anfield” på en slik måte at det ved et senere tidspunkt kan bli aktuelt å øke kapasiteten ytterligere.