Carra reflekterer over karrieren

Jamie Carragher har spilt førstelagsfotball for Liverpool i 10 år. I dag reflekterer han over karrieren i et lengre intervju med liverpoolfc.tv.

Liverpoolfc.tv har i dag et lengre intervju med jubilanten Jamie Carragher, som nå har spilt 10 år for Liverpools førstelag, og således har blitt innvilget en såkalt testemonial-kamp for sin lojalitet.

- Ti år er lang tid, og jeg har mange flotte minner å se tilbake på. Tiden har gått så fort. Da jeg fikk min debut i 1997 trodde jeg vel aldri at jeg fortsatt skulle være i klubben ti år senere. Jeg håpet selvsagt på det, men i fotball må du ta en sesong om gangen, konkluderer scouseren.

- Jeg håper imidlertid at jeg kan spille her i noen år til, skynder han seg å legge til.

- Liverpool er min by, og Liverpool FC er mitt lag. Jeg har aldri vurdert å forlate denne klubben, og kommer heller ikke til å gjøre det så lenge jeg er fast inventar på laget.

I løpet av Carras ti år i helrødt har klubben gjennomgått store forandringer. Selv mener midtstopperen at dette legges aller beste merke til ute på Melwood.

- Da jeg først kom til Melwood som 16-åring var det egentlig bare to garderober, et lite spiserom og ingenting annet her. Jeg tror faktisk ikke vi hadde noen heltidsansatt fysioterapeut på den tiden. Du tenkte ikke noe over det den gangen, og betraktet det som normalt. Men i dag har vi fire heltidsansatte fysioterapeuter og en doktor som er her hele dagen. Fasilitetene her ute er nå førsteklasses, og det er helt utrolig hvor mye stedet er blitt forandret.

- Når det gjelder dagens lag, så er det ett av de beste jeg har spilt på, uten tvil. Trolig like bra som laget under Houllier som vant The Treble. Jeg er klar over at vi vant Champions League for to år siden, noe som er et langt viktigere trofé, men jeg vil si at Treble-laget var bedre enn det laget. Jeg mener også at dagens lag er mye bedre enn det som vant i Istanbul. Når det er sagt, skal det også sies at Rafa har oppnådd suksess langt raskere enn Houllier, og han bør få tid til å ta oss det neste steget opp. Det vil si å vinne ligaen.

Når Carragher blir bedt om å beskrive karrierens største øyeblikk, kommer svaret raskt:

- Da Shevchenko bommet på straffesparket sitt!

- Da jeg skjønte at straffesparket hadde blitt reddet og vi hadde vunnet Champions League, var det en helt utrolig følelse. Det er et berømt bilde av oss når vi løper av sted for å feire, og jeg synes dette bildet egentlig oppsummerer øyeblikket veldig godt.

Når det gjelder ting i løpet av de 10 årene som han gjerne skulle ha forandret på, nevner Carra først Goodison-derbyet i høst.

- Jeg har vel aldri følt meg så langt nede etter en fotballkamp. Jeg gjorde også to selvmål i en kamp mot Manchester United, noe som var ganske ille. Jeg minnes også et semifinaletap i ligacupen mot Middlesbrough med gru. Jeg var ganske ung da.

Carragher fyller 29 år senere denne uken, og håper å spille til langt opp i 30-årene.

- Vi får se hvor lenge jeg forblir god nok til å spille for Liverpool. Standarden er utrolig høy i denne klubben. Jeg mener at jeg definitivt kan spille i Premier League til jeg er 34-35 år gammel, og forhåpentligvis vil formen min være god nok til at jeg forsvarer plassen min på laget. Jeg ønsker nemlig å spille i denne klubben helt til jeg legger støvlene på hylla. 

Når det gjelder årets sesong, mener Carragher at den fortsatt kan gå begge veier.

- Jeg er sikker på at folk vil bli skuffet om vi taper for Barcelona. I ligaen ligger vi greit til, men Manchester United er fortsatt et godt stykke foran oss. Vi har Chelsea i sikte, mens Arsenal puster oss i nakken. Det er fortsatt mye igjen av sesongen, og det blir interessant å se hvordan utviklingen blir. Det er uhyre viktig at vi tar full poengpott på de neste 3-4 kampene, for å legge press på lagene foran oss. Når det gjelder Champions League, så er Barcelona et av de beste lagene i verden, og det blir vanskelig å avansere. Dersom vi klarer å få med oss et bra resultat fra Nou Camp vil vi ha en sjanse, for da vil det ikke bli lett for dem på Anfield. 

Hele intervjuet med Carragher kan du lese her.