Crouch er klar til innsats

Mange tror at Peter Crouch får sjansen fra start mot Besiktas, og den lange spissen bebudar at han er klar til å ta utfordringen. Mikel San José videre til eliterunden i U19-EM.

Flere medier tror at Peter Crouch vil få en sjelden sjanse fra start for Liverpool mot Besiktas i kveld, og den lange spissen insisterer på at han er klar for oppgaven trass i at han har fått lite spilletid denne sesongen.

Crouch var ubenyttet reserve mot Everton på lørdag, og med Fernando Torres ute med skade er det naturlig å tro at en frisk og uthvilt Crouchy vil få sjansen.

- Som spiller må du alltid være klar til kamp. Manageren endrer på ting hele tiden, og i tillegg har vi en del skader, så du må alltid være beredt. Og det er jeg, sier Crouch til liverpoolfc.tv i dag.

- Vi har akkurat spilt mot Everton, og nå har vi en Champions League-kamp og møtet med Arsenal i de kommende dagene. Dette er kjempeviktige kamper, og jeg ønsker å spille i dem.

Spissen som gjorde 18 mål for Liverpool i fjor har imidlertid slitt med å finne formen i de kampene han har fått sjansen denne sesongen. Så langt står han bokført med ett mål på sju kamper. Han trekker imidlertid frem fjorårets saksespark som resulterte i mål mot Galatasaray og hat-tricket mot Arsenal som gode omen foran de kommende to kampene.

- Hat-tricket var et av de beste øyeblikkene jeg har hatt i denne klubben, og volleyen mot Galatasaray var antagelig det beste målet jeg gjorde i fjor. Jeg har ingenting i mot å repetere dette.

- Stemningen i garderoben var meget etter kampen mot Everton. Vi var skuffet over resultatet i fjor, så vi trengte denne seieren. Nå må vi starte kamnpen i kveld på en god måte, og få et positivt resultat. Det er også viktig med tanke på Arsenal-kampen i helgen, avslutter Crouch.

Brasilianer advarer Liverpool
En som akter å stikke kjepper i hjulene for Liverpool i kveld er imidlertid brasilianeren Ricardinho. Han poengterer overfor skysports.com at det er helt avgjørende for Besiktas å slå Liverpool.

- For oss er dette en nøkkelkamp. Dersom vi vinner, har vi fortsatt en sjanse til å avansere fra gruppespillet. Taper vi, er vi nesten helt sikkert ute. Vi må gå til denne kampen som om det var en finale, men Liverpool har mange stjerner på laget og vil være et vanskelig lag å stagge.

- Jeg så deres kamp mot Everton i helgen, og de responderte godt i vanskelige situasjoner. De har en enorm fighervilje. Atmosfæren på stadion vil bli spesiell, ettersom vi ikke tåler et tap.

- Liverpool var tapende finalister i turneringen i fjor, og de er høyt oppe på tabellen i Premier League, så jeg skjønner ikke helt at de bare har ett poeng etter to kamper.

San José videre til eliterunden
Spania U19 og Serbia U19 spilte 1-1 i Alcoy i går. Liverpools Mikel San José spilte hele kampen for Spania, som dermed ble gruppevinner i EM-kvalfiseringsgruppen som også bestod av Albania og Liechtenstein. Dermed er spanjolene klare for vårens eliterunde.

Advarer mot ståtribuner
Britiske myndigheter skal i dag diskutere om man skal tillate ståtribuner på øverste nivå i engelsk fotball igjen. Dette har skapt kraftige reaksjoner hos Hillsborough Family Support Group (HSFG).

- Det finnes ikke noe slikt som trygge ståplasser. Så snart ståtribunene er tilbake vil også gjerdene komme tilbake. Det krever UEFA sitt reglement. Dermed blir fansen satt i bur igjen, uttaler gruppens formann, Phil Hammond, til Liverpool Daily Post.

- Det vil også føre til at fans som har billetter til sitteplasser vil ta seg inn på ståtribunene, noe som vil resultere i tribuneseksjoner med for mange tilskuere. Dersom de 96 supporterne som omkom på Hillsborough hadde hatt sitteplasser ville ikke tragedien ha oppstått, argumenterer Hammond.