Fernando Torres ute i tre uker

Fernando Torres er satt ut av spill i tre uker. Det slår klubblegen fast. Det er uvisst hvor lenge Xabi Alonso er ute, mens Javier Mascherano skal være kampklar til helga.

Torres ute i tre uker
Så kom legerapporten fra klubblege Mark Waller, som Liverpool-manager Rafael Benitez har ventet på. Den sier at røntgenbildene viste at Ferando Torres fikk en ny såkalt Adductor-skade på innsiden av låret mot slutten av første omgang i søndagens kamp mot Arsenal. Det er den samme skaden han nylig har slitt med, men ikke i den samme muskelen. Det antydes at Fernando er ute av spill de nærmeste tre ukene, noe som betyr at det kan være en stund til vi ser toppspissen i aksjon foran motstandernes mål, som bildet til venstre (mot Wigan). Dette betyr at bortekampen mot Blackburn 3. november og hjemmekampen mot Fulham 10. november ryker, i tillegg til Carling Cup-kampen mot Cardiff onsdag. For Liverpool vil han være tilbake til bortekampen mot Newcastle 24. november. Når det gjelder Spanias meget viktige hjemmekamp mot Sverige i EM-kvalifiseringen lørdag 17. november, så kan det bli en kamp mot klokka for Fernando Torres sin del.

Alonso får vite mer på tirsdag
Når det gjelder landslags- og klubbkollega Xabi Alonso, så er ikke alle detaljer klare. Det som er klart er at Xabi har fått en skade i den fjerde metatarsal-muskelen i sin venstre fot. Xabi må en ny tur til klubblege Waller tirsdag for å få slått fast skadeomfanget og for hvor lang tid han er borte.

- Etter tirsdagens konsultasjon vil vi vite mer hvilket skadeomfang som gjelder for Xabi Alonso, heter det i en melding fra Liverpool FC.

Klubben legger ikke skjul på at dette er en alvorlig skade og at Alonso må belage seg på flere uker på sidelinja.

Mascherano heldigere
Når det gjelder Javier Mascherano var skadenyhetene lystigere. Hans røntgenbilder viste ingen skade i bein eller muskel, men argentineren skal igjennom en behandling på sin skade denne uka. Han hviles nok av Rafael Benitez i Carling Cup-oppgjøret mot Cardiff City onsdag, men skal være klar til spill mot Blackburn på Ewood Park lørdag kveld. Med Alonso ute av spill, er det godt nytt for Rafael Benitez at den argentinske stjernespilleren er tilgjengelig.