Finnan får tilbud om ny kontrakt

Rafa ønsker at Finnan forlenger med Liverpool. Minst fire juniorspillere kan få proffkontrakt. Marseille må benytte seg av opsjonen på Cisse innen 15.mai.

Steve Finnan er den seneste Liverpool-spilleren som er nær ved å forlenge kontrakten på Anfield, avslører Liverpool Echo i dag.

Mens fokuset har vært rettet inn på at Steven Gerrard, Jamie Carragher, Xabi Alonso og Pepe Reina nå er i kontraktsforhandlinger med klubben, så skal nå Rafa Benítez også ha Steve Finnan på lista over spillere han ønsker å forlenge kontrakten til.

Den irske landslagsspilleren har etter hvert etablert seg på høyrebacken som et soleklart førstevalg etter overgangen fra Fulham i 2003. Han fyller 31 år i neste uke, men han har vist fin stabilitet og innehar en verdifull erfaring, så Benítez var aldri i tvil om at forsvareren fortjener en ny kontrakt, skriver Chris Bascombe.

Nyheten vil sikkert glede Finnan, som for kort tid siden uttrykte et sterkt ønske om å fortsette karrieren i Liverpool. Hans nåværende kontrakt går ut sommeren 2008.

George Gillett og Tom Hicks vil også belønne minst fire av Liverpools Akademi-spillere med proffkontrakter etter årets suksess i FA Youth Cup. Ingen navn har foreløpig blitt nevnt i pressen. Tenåringene som allerede har tatt steget opp til Melwood, ligger også an til å få lengre avtaler.

Cissé usikker på fremtiden
Djibril Cissé er utlånt til franske Marseille for hele sesongen. Den franske klubben har også en opsjon på kjøp av spilleren, men det er nå usikkert om den vil bli brukt. Angriperen selv aner ikke hvor han spiller neste sesong.
- Det er nødvendig at alle tre parter – Liverpool, Marseille og meg selv – kommer sammen. Ingen ting har blitt avtalt om dette. Det er derfor spørsmålene kommer. Det er en dato, 15. mai, da opsjonsmuligheten går ut, men det er fremdeles ingen diskusjoner om dette temaet.

- Jeg så på søndag at folk skulle sende meg til New York. Neste dag var det en engelsk klubb. Det er virkelig litt tidlig å reise til New York.

Cissé sier han er skuffet over Marseille-fansens negative reaksjoner. De er misfornøyd med mangelen på scoringer. Han har så langt kun scoret fire mål. Han utelukker likevel ikke å fortsette i Marseille.

- Det avhenger av de kommende dagene, og hva som skjer.

- Det er klart at det å bli buet på i alle kampene ikke er hva jeg forventet og hva jeg ønsker å leve med. Men hvis det blir løst, så hvorfor ikke?

- Buing eller ikke, jeg bryr meg ikke om det. Det er syv kamper igjen, og så starter en ny sesong. Dere får bedømme meg etter en hel sesong.

- Jeg har vært ute i seks måneder. Jeg trenger tid, kanskje litt ekstra tid for å komme tilbake på samme nivå. Jeg er ikke Superman. Jeg kan ikke finne tilbake til mitt nivå på tre måneder. Buingen sårer meg, og den sårer familien min. I England er supporterne annerledes. De støtter deg selv når ting ikke går bra, forteller Cissé til L’Equipe.