Flyr til London i ettermiddag

Liverpool setter kursen mot London i ettermiddag. Benitez og Finnan beretter om en tropp som er klare for storkamp.

Liverpools tropp flyr til London i ettermiddag, og Rafael Benitez sier til liverpoolfc.tv at det er en gjeng med selvtillit som setter seg på flyet.

- Vi går for seier. Noen ganger må du spille kontringsfotball, andre ganger må du presse høyt. Det avhenger av kampforløpet. Men det hadde vært fint og fått med seg et bortemål og en seier.

- Vi er i en svært positiv situasjon, og du må gå til kamper som dette med troen på deg selv. Lagene kjenner hverandre, og små detaljer vil avgjøre det hele.

- Chelsea har blitt ligamestere de to siste årene, og er et sterkt lag. Spesielt på hjemmebane. De har kanskje et enda bedre lag nå enn for to år siden, men vi har også mer rutine. Jeg tror vi skal klare dette, uttaler Rafa.

Uthvilt Finnan ser frem til kampen på ”brua”
Steve Finnan ble hvilt i de to siste ligakampene – hjemmekampene mot Middlesbrough og Wigan. Nå er iren klar som et egg for semifinalene i Champions League.

- Det er flott å være i en semifinale i Champions League igjen. Dette minner meg om da vi vant turneringen i 2005. Vi har fortjent en plass blant de fire siste, etter et bra gruppespill. Nå håper vi å vinne turneringen på nytt, sier Finnan til liverpoolfc.tv.

- Vi tror vi kan slå ut Chelsea denne gangen også. Vi vet de er et kvalitetslag og besitter en fenomenal tropp. Det blir en vanskelig kamp i morgen, men vi har vært med på dette før, legger han til.

- Som lag kjenner vi hverandre godt, etter å ha spilt mot dem mange ganger de siste årene. Forhåpentligvis kan vi slå dem i enda en semifinale og nå finalen i Aten.

Finnan spilte bra i de to kampene Liverpool har spilt mot Chelsea denne sesongen. Det ble som kjent tap på Stamford Bridge, men seier på Anfield i januar.

- De har slått oss litt for mange ganger i ligaen de siste årene, så det var flott å slå dem på Anfield i vinter. Vi spilte bra den dagen, og den kampen bidrar til at vi har selvtillit foran disse møtene, sier Finnan.

- Jeg foretrekker å spille borte først, slik vi gjør nå. Vi må få et bra resultat i denne første kampen, slik at vi tar med oss et godt resultat til returen på Anfield. Der vil vi ha publikum i ryggen.

- Jeg tror denne første kampen blir ganske lik den første semifinalen i 2005. Begge lag er sterke defensivt, så det blir en tett kamp der ingen vil gi ved dørene. Dersom vi klarer å få et bortemål vil det være en bonus for oss. Jeg tror det blir jevnt. Det er så mye å spille for i en semifinale, at ingen vil ta noen store sjanser.

Finnan innrømmer at Didier Drogba i Chelsea-angrepet blir en tøff mann å bryne seg på i disse to kampene.

- Han er vanskelig å hanskes med. Han har spilt svært bra denne sesongen og har gjort over 30 mål, så det forteller litt om hvor god en spiss han er. Han har vært en av de beste spillerne denne sesongen, uten tvil. Han vil utgjøre en trussel for oss, men Chelsea har også andre kvalitetsspillere som Shevchenko og Ballack. Men vi har også gode spillere som kan matche hvem det skal være. Carragher har hatt en stor sesong på stopperplass. Han og Steven Gerrard er gode karer å ha på laget.

- Jeg tror ikke manageren trenger å motivere oss så mye før kamper som disse. Vi vet alle hva som står på spill. Det finnes ingen bedre turnering enn Champions League.