Gerrard er for utlendingskvote

Steven Gerrard enig med Steve Coppell og Alex Ferguson, og støtter Sepp Blatters forslag om utlendingskvote i Premier League. Ablett misfornøyd med gårsdagens kamp.

Steven Gerrard gjør i dag som Steve Coppell og Alex Ferguson har gjort før tidligere i uken  støtter Sepp Blatters forslag om utlendingskvote i Premier League. Det er nå som England ikke ser ut til å kvalifisere seg til EM, og det at det er så mange utlendinger i ligaen at de engelske spillerne må finne seg i å sitte på benken, at dette er et meget aktuelt tema på balløya. Liverpool-kapteinen er bekymret for landslagene, mener noe må gjøres.

- Noe må skje. Jeg er for at det kommer inn et regelverk som gjør at vi kan fortsette å ha et av de beste landslagene, sier scouseren i dag i følge BBC.

Arsenal og Liverpool er av toppklubbene et slikt regelverk ville gått hardest utover. Mens Arsenal har ingen engelskmenn blant sine førstevalg, har Liverpool kun Jamie Carragher ved siden av Englands visekaptein. Likevel er Gerrard bekymret på landslagsfotballens vegner...

- Dersom noe ikke bli gjort, vil det bli hentet inn flere og flere utlendinger som vil ta over, og det er urovekkende. Det vil bli enda vanskeligere for unge talentfulle sillere å slå gjennom, dersom utlendinger blir tar over plassene. Vi er stolte av å skryte av å ha en av de beste ligaene i verden, men det viktigste er å ha et av de beste landslagene også, avslutter kapteinen.

FIFA president Sepp Blatters forslag går ut på å innføre en utlendingskvote for alle de europeiske ligaene - men det blir naturligvis vanskelig å gjennomføre med tanke på EU-reglene om fri flyt av arbeidskraft.

Ablett misfornøyd med gårsdagens kamp
Reservelaget møtte i går Blackburns reserver i Warrington, og til tross for at man spilte over halve kampen mot ti mann klarte man aldri å sette Blackburn-målvakt Peter Enckelman på prøve. Liverpool hadde et klart overtak, men klarte aldri å spille seg frem til de store sjansene, noe som frustrerer reservelagstrener Gary Ablett.

- Det var en fryktelig frustrerende andreomgang, og vi gjorde ingen god kamp. Da Blackburn fikk en utvist forsøkte vi å utnytte det med å endre formasjonen vår. Vi klarte aldri å levere i den avgjørende delen av pasningsspillet, og var ikke gode nok til å åpne dem opp. Vi må forbedre oss, sier reservelagstreneren til Liverpoolfc.tv.

- Det var skuffende, for jeg synes vi spilte en god førsteomgang. Leto og Insua kombinerte fint, men vi klarte ikke å få nok gode baller inn i boksen. Andreomgangen var svak.

Stephen Darby ble kåret til kampens beste spiller, og Ablett mener høyrebacken er av typen som sjelden gjør en dårlig kamp.

- Stephen er som Steve Finnan på en måte. Han er stabil, og spiller sjelden en dårlig kamp. Han spilte meget bra i går, og er en spiller vi har store forhåpnigner til, avsluttet Ablett.