Gerrard friskmelder seg selv

Steven Gerrard har friskmeldt seg selv til morgendagens EM-kvalifiseringskamp mot Israel, og blir trolig å finne i startoppstillingen når laget offentliggjøres i ettermiddag.

Steven Gerrard ser ut til å vinne kampen mot klokka om å bli skadefri i tide til morgendagens EM-kvalifiseringskamp mot Israel, og han håper også å kunne spille kampen uten å måtte benytte seg av smertestillende midler. Liverpool-kapteinen har fortalt landslagssjef Steve McClaren at han kan settes opp på laget som offentliggjøres i dag. Gerrard tror også at han vil være i stand til å spille mot Russland på onsdag i tillegg.

Spørsmålet om Gerrard må ha en smertestillende sprøyte for å klare og gjennomføre kampen mot Israel står fortsatt ubesvart. Enkelte medier tror han må det, mens andre tror at scouseren kan klare seg uten. Det har tidligere blitt hevdet at dersom Gerrard spiller mot Israel, så vil han ikke være i stand til å spille mot Russland, men i England-leiren tror man nå at midtbanespilleren vil være i stand til å spille begge kampene.

Englands spillere fikk treningsfri i går, mens trenerne hadde møte for å diskutere laguttaket. Senere i dag vil altså laget bli offentliggjort. Dersom Gerrard kommer seg helskinnet gjennom dagens trening, er det alt som tyder på at han blir å finne i startoppstillingen. Liverpool-spilleren fikk også i går intensivbehandling for tåbruddet han pådro seg i Toulouse.

PFA liker ikke smertestillende sprøyter
Formannen i spillernes egen fagforening, PFA, Gordon Taylor, advarte i går kveld England mot å sette smertestillende spøyter for å gjøre Steven Gerrard i stand til å spille mot Israel og Russland.

- Man bør ikke ta noen risiko med en så spesiell spiller som Gerrard. Jeg ønsker selvsagt at England skal gjøre det bra, men vi kan ikke gi vår velsignelse til injeksjoner. Det som er lønnsomt på kort sikt kan man komme til å angre på senere. Det har vi sett alt for mange eksempler på, sier Taylor til The Daily Telegraph.

- Jeg ønsker ikke å virke hysterisk, men vi har hatt en rekke tilfeller der unge spillere har fått ødelagte bein på grunn av smertestillende injeksjoner. Bruken av kortison er alt for liberal. Managere tenker kortsiktig. Som PFA-leder er jeg mer opptatt av helse- og sikkerhetsaspektet for Steven Gerrard, legger han til.

- Det er gjennom smerte at kroppen gir uttrykk for at den har et problem. Du kan ha fått en stygg smell eller en hevelse, men et brudd er et brudd. Det er ingen som kan fortelle meg at man blir friskere ved å spille med et brudd.

- Spilleren må til syvende og sist ta avgjørelsen selv, men dersom en spiller blir bedt om å spille, så vil han gjøre det. I stedet for å ta snarveier bør man innen fotball beskytte sine beste aktører. Steven er en spiller alle managere i verden ville ha hatt på laget, men prinsippet er det samme for alle spillere. Ingen bør spille ved hjelp av smertestillende injeksjoner. Man har et moralsk ansvar for å ta vare på helsen til unge menn.