Heighway går til frontalangrep på Rafa

Bare dager etter at Steve Heighway sluttet i stillingen som sjef for Liverpools akademi, går han ut med flengende kritikk av Rafael Benitez for å ha blandet seg inn i ungdomsarbeidet.

Bare noen få dager etter at han gikk av som akademisjef i Liverpool går nå Steve Heighway ut med flengende kritikk av Rafael Benitez. Den tidligere vingen mener at manageren blander seg alt for mye inn i ungdomsarbeidet i klubben.

- Rafa er en fantastisk manager. En stor taktiker med kvaliteter jeg virkelig beundrer. Men jeg anser meg selv som den personen i klubben som er best skikket til å trene 17 og 18-åringer, og nå får jeg ikke lenger sjansen til det. Det er galskap, og de unge spillerne i klubben vil lide som en følge av dette, siteres Heighway i The Times i dag.

Heighway mener faktisk at Benitez sin stab ikke en gang er i stand til å se hvilke av juniorspillerne som er de beste. Han liker heller ikke at noen av juniorspillerne blir brukt på reservelaget, og hevder at de enten bør være på akademiet eller gå rett inn på førstelaget.

- Jeg følte at jeg ikke fikk beholde mine beste spillere på akademiet lenge nok. Det ville vært bedre for dem å trene under meg enn å trene på Melwood. I fjor sommer fikk jeg beskjed av Rafa at han ønsket å overføre fem av mine spillere til reservelagstroppen, men han spurte aldri hva jeg mente om saken. Han ga bare beskjed om hvilke fem han ønsket. Min rolle ble totalt underminert, sier en tydelig bitter Heighway.

- Kanskje blir det brukt mot meg at jeg har en hjerne og kan tenke? Jeg ble aldri spurt av manageren om hvilke spillere jeg mente var de beste. Rafas stab så spillerne i aksjon og tok avgjørelsene, fortsetter han.

Heighway sier imidlertid at han har enorm respekt for Benitez som manager for førstelaget, noe han ikke hadde for forgjengeren, Gerard Houllier.

- Managere er kontrollfriker, og er ikke vant til at folk er uenige med dem eller sier i mot dem. Så snart du kom på kant med Houllier, eksisterte du ikke lenger i hans øyne, sier Heighway, som mener at Houllier tok den kreditten han selv skulle ha hatt for å ha ”oppdaget” Steven Gerrard.

- Jeg er ikke bitter. Førstelagsmanagere bør få det slik de vil, men klubben må bestemme hvor langt nedover i rekkene de skal få ha fullt herredømme. Mitt syn er at når en manager vil ha kontroll over akademiet, så har han herredømme over for mye. Jeg synes det er helt feil at en manager for førstelaget skal legge seg borti hvordan et akademi skal drives.

- Ettersom jeg ikke deler samme syn som manageren, er det jeg som må gå, og ikke ham. Det er helt tydelig at vi er uenige. Det betyr ikke at vi er i tottene på hverandre, og jeg forventer heller ikke at Rick Parry sparker Rafa fordi jeg er uenig i de tingene han ønsker å gjøre.

The Times skriver at Heighway har møtt George Gillett Jr og Tom Hicks, og han har overfor dem indikert at han vil takke ja til en deltidsjobb der oppgaven er å hjelpe Liverpool med å finne unge talenter i utlandet. I en slik rolle vil heller ikke Heighway og Benitez tråkke hverandre på tærne.

- Klubben har mange prosjekter i Amerika om trenger oppfølging. Jeg venter nå på at de skal komme tilbake til meg angående dette, sier hovedpersonen selv.