Kewell - Rafas hemmelige våpen?

En optimistisk australsk presse tror at Harry Kewell blir Liverpools hemmelige våpen i returkampen mot Chelsea, og spår et comeback for vingen i morgendagens kamp mot Pompey.

Australsk presse er optimistiske med tanke på et snarlig comeback for Harry Kewell. The Sydney Morning Herald beretter om hemmelighetskremmeri fra Liverpool-ledelsen og uvillighet til å si noe om når vingen vil være tilbake i spill igjen etter nærmere ett år på sidelinja. Avisen påstår likevel at Rafael Benitez akter å benytte Kewell som sitt hemmelige våpen mot Chelsea i tirsdagens semifinaleretur på Anfield!

Det som taler i mot et slikt scenario er det faktum at Kewell mangler kamptrening. Han har ikke spilt en fotballkamp siden VM i Tyskland i fjor sommer, og han har ikke vært sett i en Liverpool-drakt siden FA-cupfinalen mot West Ham i mai i fjor.

Det var nærmest opplest og vedtatt at Kewell skulle gjøre sitt comeback i en reservelagskamp mot Sheffield United tidligere denne måneden. Dette ble utsatt, angivelig fordi Pako Ayesteran ville ha vingen i toppform før han entret en fotballbane igjen.

The Sydney Morning Herald påstår nå at Kewell er i superform, og hevder at han vil gjøre comeback for Liverpool mot Portsmouth i morgen. Alternativet skal være mandagens reservelagskamp mot Everton, som altså er kvelden før returkampen mot Chelsea!

- Harry nærmer seg toppformen, og gjør stadig fremgang, skal en ”Liverpool-talsmann” ha sagt til den australske avisen.

- Vi ønsker ikke å si noe om når han gjør comeback. Legene og fysioterapeutene ønsker at han skal være fullt ut restituert og at han selv føler seg trygg på at skaden er leget. Vi har to bortekamper og en hjemmekamp igjen å spille i ligaen. I tillegg har vi returen mot Chelsea i semifinalen i Champions League, og forhåpentligvis en finale i Aten. Det gjenstår også en reservelagskamp, siteres denne kilden videre.

The Sydney Morning Herald hevder imidlertid å vite at det medisinske støtteapparatet på Anfield skal ha gitt Kewell grønt lys til å spille kamp igjen, og at comebacket således ligger i hendene på Pako Ayesteran og Rafael Benitez. Avisen hevder at Kewell har fått flere fridager den siste uken for å komme til hektene igjen etter knallharde treningsøkter. Han skal i denne tøffe treningsperioden ikke ha kjent smerter av betydning i tåa eller etter de andre operasjonene han har hatt. I løpet av september i fjor opererte Kewell både lysken, tåa og ankelen.