Kuyt fornøyd med spisspartneren

Dirk Kuyt syntes samspillet med Fernando Torres fungerte bra. King Kenny tror Rafa har funnet borteformelen. Rekorden røk, men de røde passerte 1000 poeng.

Dirk Kuyt uttaler til Press Association at han tror Fernando Torres vil finne seg raskt til rette i Premier League, etter en lovende debut på Villa Park i går. Selv om spanjolen misbrukte en gedigen sjanse like i forkant av Liverpools første scoring, så virket han på hugget og får godkjent i sin første offisielle kamp med liverbirden på brystet.

- Jeg synes at Fernando spilte bra. Vi skapte noen gode sjanser, og fungerte godt sammen. Den første scoringen var et selvmål, men det var samarbeidet mellom oss to spissene som resulterte i scoringen, uttaler nederlenderen.

- Nå må vi bare jobbe videre med dette partnerskapet, så vil ting bli enda bedre. Dette var Fernandos første kamp i Premier League, og ut fra den å dømme vil det ikke gå lang tid før han er akklimatisert. Alle spillere trenger noen få kamper før de kommer inn i tempoet, men Fernando har allerede vist noen av sine kvaliteter. Med litt mer hell hadde han kommet på scoringslista også.

Ellers roser Kuyt naturlig nok kaptein Steven Gerrard etter gårsdagens 2-1 seier mot Villa.

- Steven har en nese for viktige øyeblikk og viktige mål. Han er en fantastisk spiller. Han har utrolige kvaliteter, og viste dette i denne kampen. Han gjorde et flott frisparkmål når vi trengte det som mest, og han er en veldig viktig spiller for dette laget. Jeg var veldig takknemlig for hans bidrag i går.

- Vi fikk en god start, med tre poeng fra årets første kamp. Det var veldig viktig for oss, og nå må vi sørge for å fortsette i samme spor. Vi ønsket å vise folk at vi har kvalitetene til å utfordre klubber som Manchester United, Chelsea og Arsenal. Da er det viktig å ikke tape for mange poeng i starten av sesongen. I foregående sesonger har vi vært for langt etter allerede i september og oktober.

- Jeg syntes vi gjorde det svært bra i andre halvdel av sesongen i fjor, men det var ikke godt nok til å utfordre de andre topplagene. Man må spille bra hele året skal man ha en sjanse, og det er hva vi prøver å gjøre i år. Vi ønsker å bli bedre og bedre, og nå som vi har vunnet første kamp må vi bare satse videre.

- Rafa i ferd med å finne borteformelen
Kenny Dalglish sier til LFC Magazine at han tror Rafael Benitez er i ferd med å finne den rette formelen på bortebane. De røde måtte som kjent vente helt til desember på den første borteseieren i fjor, men klarte i går å vinne borte på sesongens første dag i år.

- Jeg tror du allerede kan se at Rafa prøver å presse høyere oppe på banen også på bortebane. Da tvinger du motstanderen til å gi bort ballen i et område der du selv vil være mye farligere, konkluderer Dalglish.

Ellers mener King Kenny at Andriy Voronin er en type spiller som Liverpool har savnet de siste årene.

- Han har overblikk og evne til åpne kompakte forsvarsrekker. Han er dyktig til å finne lure posisjoner og finne rom som andre ikke ser. Når en slik spiller kommer gratis er det nesten for godt til å være sant.

Rekorden røk, men de røde passerte 1000 poeng
Chelsea vant 3-2 over Birmingham på Stamford Bridge i dag, og fratok dermed Liverpool rekorden over flest kamper på rad uten tap på hjemmebane. De røde stoppet på 63 kamper på rad uten tap i 1981. Nå er Chelsea oppe i 64.

Et plaster på såret for Liverpool er at klubben passerte 1000 poeng i Premier League da de slo Aston Villa, og er nå oppe i 1002. Bare Manchester United, Arsenal og Chelsea har sanket flere poeng i Premier Leagues historie.