Kuyt tror Liverpool blir giftigere

Dirk Kuyt vender hjem til Rotterdam til helgen og håper at han og de andre Liverpool-angriperne har funnet ut hvordan de skal omsette sjansene. Selvsikker Sir Alex. Forlan bedre enn Torres.

Dirk Kuyt vender hjem til Rotterdam i slutten av uka. Nå tror han Liverpool skal finne ut av sitt scoringsproblem. Kuyt var en av flere angripere som brant mange store sjanser i finalekampen mot Portsmouth i Asia Trophy i Hong Kong i forrige uke. Nå gjelder det å snu trenden.

Den nederlandske spissen vender hjem for å møte gamleklubben Feyenoord, en kamp som er en del av overgangen som brakte Dirk til Anfield for ni millioner pund i august i fjor.

Kuyt flyr til Rotterdam allerede torsdag for å være med på åpningen av turneringen. Resten av laget flyr fra Liverpool fredag morgen. Allerede fredag kveld møter Liverpool Shanghai Shenhua, før Feyenoord står klare søndag kveld. De to kampene vil være Liverpools siste kamper i forberedelsene for den nye sesongen, som åpner borte mot Aston Villa lørdagskvelden om halvannen uke. Da gjelder det at alle angriperne er skjerpet og tenner på alle sylinderne.

- Jeg synes vi viste mye bra og skapte mange sjanser mot Portsmouth. Det eneste som manglet var en scoring. Det må vi finne ut av i den tiden vi har igjen før ligaen starter.Forhåpentligvis vil det komme allerede nå til helgen, sier Kuyt.

Han har stor tro på sine nye angrepskolleger.

- Både Ryan Babel og Fernando Torres har masse talent. De er svært raske og har en stor framtid i Liverpool. Ryan kan spille lengst framme eller på en av vingene, mens Fernando er en toppspiss. Dette var bare deres andre kamp for oss, men alle kunne se hvilke kvaliteter som bor i de to spillerne, sier nederlenderen.

Kuyt opplevde mye av det samme som de nye spillerne nå opplever ved inngangen til en ny sesong. Dyrt innkjøpt betyr masse press lagt på skuldrene.

- Forventningene i Liverpool er veldig, veldig store. Det er bare sånn. Den engelske ligaen er blant de tøffeste i verden, med flere av de største stjernene. Dette gjør det så vanskelig og ekstra utfordrende. Jeg vet hvordan det er å komme som ny til en så stor klubb som Liverpool, hvor alle ser deg og forventer noe ekstra stort av deg i hver kamp sesongen igjennom.

Nå gjelder det å sveise laget sammen.

- Nå har vi spilt sammen på banen. Vi har et meget sterkt lagt som virkelig er nært det helt store. Jeg liker slike turneringer vi drar på nå. I tillegg til at vi trener og spiller sammen, møtes vi også i fritiden. Vanligvis drar alle hver til sitt. Dette fører til at vi blir mer sammensveiset som gjeng og raskere kjent med de nye spillerne. Du tar en kaffe sammen, en hyggelig prat, slike ting som er gull verd og virkelig hjelper de nye til å komme inn i laget.

Kuyt mener samarbeidet bare blir bedre og bedre.

- Nå må vi begynne å sette noen av de store sjansene vi har også, så vil dette bli bra, sier Kuyt.

Selvsikker Sir Alex
Liverpool har godtatt Manchester Uniteds krav på 6,8 millioner pund for Gabriel Heinze, men verken manager Sir Alex Ferguson eller United-formann David Gill vil selge argentineren til Liverpool.

- Det er ikke aktuelt å selge Gabi til Liverpool eller noen av de andre av våre argeste konkurrenter, sier de to United-lederne.

Sir Alex sier til og med at laget fra Old Trafford ikke har fått skjelven av den bebudede rettsaken Heinze og hans rådgivere har truet med heller.

- Dette vil ta år, sier skotten selvsikkert og tror ikke Heinze blir den første til å velge Anfield framfor Old Trafford siden Phil Chisnall gikk rette veien i 1964.

Ferguson tror heller ikke Premier League kan hjelpe Heinze.

- Gabi skal være på trening hos oss kommende mandag. Da skal vi ha et møte med ham og hans agent. Da tror jeg ting vil bli litt klarere. Premier League kan gjøre hva de vil, vi er overbevist om at vi vinner denne saken, sier den bestemte United-manageren.

- Jeg tror at dersom vi tar vekk agentens rolle i denne saken, så tror jeg ikke så mye er galt ved Gabis posisjon i Manchester United. . Vi tok godt vare på ham da han hadde sin alvorlige kneskade, vi lot ham dra til Spania for rehabilitering, som han ønsket. Jeg tror han er godt fornøyd med måten vi har behandlet ham på.

Til tross for dette spillet for galleriet fra Fergusons side ønsker Heinze seg likefullt til Anfield for å slutte seg til Rafael Benitez og hans spanske kontigent på Merseyside. Det kan nok hende at både hjemmemøtet med Manchester United 15. desember og bortemøter 22. mars kan imøteses med enda større nerve etter denne saken, uansett hvordan den ender.

Forlan bedre enn Torres

Sky Sports har gått gjennom statistikken og sammenliknet fjorårssesongene i La Liga for Fernando Torres og hans etterfølger i Atletico Madrid, Diego Forlan. Den tidligere Manchester United-spilleren spilte i Villareal og hadde en god sesong, noe bedre enn Liverpools nye gullgutt.

Både Torres og Forlan spilte 36 kamper for sine lag. Torres spilte mest (3097 minutter mot Forlan sine 3019). Forlan scoret 19 mål i fjorårets La Liga, mot Torres sine fjorten.

Forlan hadde totalt 57 skudd på mål, mot Torres sine 45. Torres hadde også 45 skudd mot mål, mot Forlans  40. Forlan hadde en treffprosent på 59 på skuddene, mot Torres` 50. 

Forlan hadde èn målgivende pasning, mot Torres` fem. Hele 842 pasninger serverte Forlan i sesongen som gikk, mot Torres sine 754. Spanjolen gikk 30 ganger i offside mot uruguayanerens 25.

Diego Forlan er også den snilleste av de to. "El Nino" hadde 71 "Fouls", mot Forlans usle 21. 

Den nåværende Liverpool-angriperen fikk ett rødt og fire gule kort mot den tidligere Villareal-spillerens to gule og ingen røde.

Måtte det bli seier til Torres dersom den samme statistikken gjøres om drøye ni måneder.