Liverpool har kjøpt Mascherano

Alt tyder på at Liverpool har kjøpt Javier Mascherano, og ikke lånt argentineren slik den opprinnelige planen var. Overgangssummen blir antydet å være £10M. Bonus for Parry.

Rapporter fra England tyder på at Liverpool har kjøpt Javier Mascherano, og ikke lånt han for 18 måneder som den opprinnelige planen var. Dette trolig for å unngå problemer i forhold til regelverket som ikke tillater at en spiller i Premier League eies av en tredjepart.

Daily Mail hevder at Liverpool betalte £10M for å kjøpe spilleren ut av hans kontrakt med den private foretningsmannen Kia Joorabchian og MSI.

Etter en måned der advokater som representerte både Liverpool, Premier League og Joorabchian vurderte saken inngående, har Mascherano ifølge Daily Mail flyttet til Anfield på en permanent 18 månederskontrakt. Liverpool ønsket opprinnelig spilleren på en like lang låneavtale fra West Ham, men oppdaget raskt at dette ville være i strid med regelverket til Premier League.

Også The Times bekrefter at Liverpool har kjøpt Mascherano, men sier ingenting om prislappen - bare at midtbanemannen har forlatt West Ham for godt, og har signert en 18 månederskontrakt med Liverpool med mulighet for forlengelse.

Mens Liverpool nå kan benytte Mascherano uten fare for represalier, kan West Ham ligge tynt an. Det snakkes allerede om at London-klubben kan bli straffet med bøter og til og med bli trukket poeng for å ha benyttet Mascherano og Carlos Tevez når de i realieteten var eid av en tredjepart. Tevez er fortsatt Joorabchians eiendom.

Når det gjelder Mascherano så skal Liverpool ha mulighet til å forlenge kontrakten hans ut over de avtalte 18 måneder, men Joorabchian skal også ha fått opsjon på å kjøpe spilleren tilbake etter denne perioden dersom spilleren ikke finner seg til rette på Anfield.

Bonus for Parry
The Daily Telegraph skriver i dag at Rick Parry vil motta en bonus på £500 000 den dagen George Gillett og Tom Hicks formelt tar over Liverpool FC. Bonusen, som kommer i tillegg til Parrys årslønn på £388 500, skal ha blitt godkjent av klubbens styre, og blir kun utbetalt dersom avtalen med Gillett og Hicks blir fullført. Disse opplysningene skal gå frem av et dokument som har blitt sendt klubbens aksjeeiere i går. Bonusen utbetales som en følge av at Parry har påtatt seg ekstra ansvar og oppgaver i forbindelse med å finne nye eiere for klubben.