Mannix bekreftet frigitt

Liverpool FC bekrefter at de har blitt enige med David Mannix om å terminere kontrakten som den 21 år gamle midtbanespilleren har med klubben.

Som vi kunne melde i forrige uke, har Liverpool-ledelsen blitt enig med David Mannix om å kansellere kontrakten som midtbanespilleren har med klubben. Dette har imidlertid ikke blitt bekreftet offisielt fra klubben før nå.

Den skadeforfulgte 21-åringen var i forrige uke på Hamar for å se på forholdene i Hamkam, og han kunne allerede da avsløre at avtalen han hadde med Liverpool FC hadde blitt terminert. Dermed står Mannix fritt til å finne seg en ny klubb, uten at Liverpool kan kreve noe vederlag for dette.

David Mannix spilte for Liverpools U17-lag allerede som 13-åring, og ble regnet som en meget lovende spiller. Men i løpet av årene på akademiet har han vært svært mye plaget av skader, noe som har hindret han en del i utviklingen. Han har vært gjennom hele fem operasjoner i sitt høyre kne, og et besøk hos spesialist i Amerika ser endelig ut til å ha reddet karrieren. Han er imidlertid fortsatt en spiller med et stort potensiale, kan bruke begge bein, og hans pasningsspill er en av hans fremste egenskaper.

Midtbanespilleren fikk 22 kamper på reservelaget i 2004/2005, etter nærmere tre år på sidelinja på grunn av alle problemene med høyrekneet. Etter comebacket høsten 2004, ble han rundt juletider belønnet med en forlenget kontrakt fram til sommeren 2007.

Sesongen 2005/06 ble også mye ødelagt av en skade, da Mannix pådro seg et beinbrudd i januar. Scouseren var den sesongen tilbake som nokså fast anker på reservelaget, men var et godt stykke unna førstelaget.

Uhellene ville ingen ende å ta for David. På et utlån hos Accrington Stanley i november ble han igjen skadet i kneet, og ble sendt tilbake til Melwood etter kort tid i klubben. Nå er han imidlertid skadefri igjen.