Mihaylov spilte spiss i Reading!

Liverpools nye tredjekeeper, Nikolay Mihaylov, spilte spiss for Reading som guttunge! Etter å ha kommet gratis fra Levski Sofia akter han å vente tålmodig på sin sjanse som burvokter på Anfield.

Liverpools ferske bulgarske keeper, Nikolay Mihaylov, uttaler i dag til uefa.com at han akter å reise til Liverpool for å spille fotball og bli en bedre keeper.

- Jeg har det ikke travelt, da jeg fortsatt er veldig ung og har fremtiden foran meg, siteres 19-åringen.

Det få vet om målvakten er trolig at han startet karrieren som spiss hos Liverpools Premier League-kollega Reading! Faren, Borislav, voktet buret for den engelske klubben på midten av 90-tallet, og da spilte altså Nikolay i angrepsrekka til aldersbestemte Reading-lag.

- Jeg har alltid drømt om å spille i Premier League. Jeg kan språket, og det vil være til stor hjelp. Jeg har snakket med Rafael Benitez, og han fortalte meg hva han forventer av meg. Liverpool har to meget gode målvakter i Pepe Reina og Scott Carson, så jeg forventer slett ikke å gå rett inn på førstelaget, sier yngstemann i keeperdynastiet Mihaylov.

- Jeg vet jeg må være tålmodig og jobbe hardt, legger han til.

Faren Borislav, som nå er fotballpresident i Bulgaria, er stolt av sin sønn.

- Jeg ønsker ham lykke til på Anfield. I England slipper han denne konstante pratingen om hvem hans far er. Der vil de dømme ham ut fra hans eget spill. Alle fedre drømmer om å bli overgått av sin sønn. Som 19-åring er Nikolay bedre enn jeg var på samme alder. La oss håpe at resten av hans karriere blir bedre også, sier mannen med hele 105 landskamper for Bulgaria og som voktet buret da bulgarerne spilte seg helt frem til VM-semifinale i USA i 1994.