Nr. 10 for Voronin

Andriy Voronin ble i dag presentert offisielt som Liverpool-spiller. Den langhårede ukraineren vil få trøyenummer 10. Rafa bekrefter ny interesse for Cissé.

Angriper håper på snarlig debut
Andriy Voronin ble i dag presentert som ny spiller på Melwood, etter at hovedstyrken til førstelagstroppen de siste par dagene har begynt sin pre-season ved å ta en rekke tester.  Ukraineren vil bære nr.10 i helrødt, noe som kanskje antyder at Rafael Benitez har større tro på nyervervelsen og vil gi ham mer tillit enn en del synes å tro.  Voronin er en allsidig spiller, men i et intervju med klubbens hjemmeside sier han at han er kommet til Anfield for å være angriper og å score mål.

- Det er spennende for meg å komme til en slik klubb, ikke minst siden alle spillerne og staben har vært veldig vennlige.  Klubben hjelper nå min samboer og meg å finne et sted å bo, forteller 27-åringen.

- Jeg følte at etter 12 år i Tyskland for det tid for en forandring, ikke minst da det kom et tilbud fra en så stor og berømt klubb som Liverpool.  Jeg ønsker å prøve å bidra til at man vinner enda flere trofeer her.

- Jeg glemmer aldri kvelden da jeg spilte her for Leverkusen i 2005, selv om mitt lag da ikke spilt særlig bra.  Det jeg definitivt husker best er den fantastiske atmosfæren som var under kampen.  Fansen til Liverpool er verdensberømte og selv om det ikke var den eneste grunnen til at jeg kom hit var det utvilsomt en av de viktigste.  Jeg kan ikke vente til å ta på meg den røde trøya.  Jeg vet ikke når det vil bli første gang, men jeg håper det kan bli mot Crewe 14.juli.

- Min rolle vil være som angriper, og min hovedoppgave er å score mål.  Jeg føler at jeg kan greie å etablere meg i engelsk fotball, ellers så hadde jeg ikke kommet. 

Dette var den korte kommentaren til Rafa om sin nye og hårfagre spiss:  - Han er en spiller med god fart og som beveger seg mye.  Han kan spille mellom lagdelene og bak forsvarerne.  Han arbeider også hardt og han scorer mål.

Andriy Voronin skal ha skrevet under på en 4-års kontrakt.


Cissé ønsket av West Ham
Ifølge Sky Sports News bekrefter Rafa Benitez i ettermiddag den rapporterte interessen for Djibril Cissé fra West Ham.  Pengene synes å brenne i lommene på de rike islandske eierne som har overtatt østkantklubben i London, og de skal også ha vært i forhandlinger med Craig Bellamy.

Når det gjelder Cissé synes spilleren å foretrekke å fortsette i Marseille, etter å ha vært på utlån dit forrige sesong, men ifølge pressen vil både Portsmouth og West Ham være villig til å betale mer enn de £6M det antydes at franskmennene har tilbudt.

Liverpool vil håpe å få inn £8-9M av de £14.5M som var Liverpools rekordkjøp da spissen ble kjøpt fra Auxerre i 2004.