Payback-time

Rafa tror hans spillere ivrer etter revansje mot Arsenal. Både Pennant, Fowler og Crouch får spilletid? Manageren glad for at det ikke er flere landskampavbrekk.

Rafael Benitez ønsker revansje for de to forsmedelige cuptapene i januar, når Arsenal gjester Anfield i morgen. Arsene Wengers mannskap sendte som kjent Liverpool hodestups ut av både FA-cupen og ligacupen, og spesielt 6-3 tapet i sistnevnte turnering har vært hardt å fordøye. Benitez innrømmer da også at det er umulig å ikke tenke tilbake på disse to kampene nå som lagene skal møtes igjen.

- Jeg er sikker på at dette vil motivere mine spillere. Jeg får bare håpe det slår positivt ut, sier manageren til Liverpool Echo.

- Vi husker alle hva som skjedde i januar, men nå står vi foran en helt ny kamp i en annen setting. Det er alltid store og viktige oppgjør når vi møter Arsenal, men samtidig vet vi at vi må utnytte troppen med tanke på kampen mot PSV Eindhoven. Vi ønsker uansett å ende blant de fire beste, og vi vet at dersom vi kan vinne denne kampen vil vi være i en langt bedre posisjon til å gjøre det. En seier vil også gi oss selvtillit før Champions League-kampen på tirsdag.

- Dette kan være den perfekte oppladning for oss, ettersom Arsenal og PSV spiller samme type fotball, med hovedvekt på kortpasningsspill og kontringer.

Benitez kunne ønske sine landslagsspillere velkommen hjem til Melwood i går, og vil nå vurdere hvor mye landskampene har tært på kreftene til disse. Han har allerede hintet om at spillere som har vært hjemme på Merseyside de to siste ukene har en større sjanse til å spille i morgen. Vi snakker da i første rekke om karer som Jermaine Pennant, Robbie Fowler og Peter Crouch.

Ingen flere landskampavbrekk
Selv om han ikke har mye til overs for landskamper midt i ligasesongen, stiller Rafael Benitez seg ikke avvisende til en jobb som spansk landslagssjef en gang i fremtiden. Det avslører han til Liverpool Echo i dag. Spanjolen har imidlertid lite til overs for hvordan landslagsfotballen er organisert i dag, med en rekke ubetydelige kamper som han mener burde ha vært borte fra terminlisten.

- Jeg så kampen mellom Irland og Wales i helgen, og det var en fryktelig dårlig kamp. Deretter så jeg England mot Andorra, som var en treningsøkt. Noe er galt når man har kamper hvor et lag vinner 3-0 og likevel blir kritisert av fans og media etterpå. Lag som Andorra er trolig fornøyd med å tape 3-0. Slike kamper er ikke positivt for fotballen.

- Når du spiller kamper mot lag som ikke er på samme nivå som deg selv, kan du aldri forbedre deg. Bare se på resultatene som Andorra har hatt opp gjennom årene. Det blir ingen skikkelig fotballkamp når et lag er så mye svakere enn det andre. Andorra visste de ville tape før kampen, og de satset kun på å forsvare seg. Som lag kan man bare bli bedre om man møter kvalifisert motstand som går for å vinne kamper.

- Det eneste positive med Englands kamp mot Andorra var at Steven Gerrard spilte bra, gjorde mål og unngikk skader. Det er alltid en stor risiko forbundet med at toppspillere blir brukt i kamper mot motstandere på et langt lavere nivå. De har større sjanse for å bli skadet i slike kamper, og vi må beskytte spillerne mer.

- Det er ikke fornuftig å tvinge spillere til å spille mot lag som aldri kan vinne. Vi må tenke på hvilke konsekvenser det får om en spiller blir skadet, og ikke kan spille i Champions League etterpå.

Benitez er ikke så rent lite glad for at kampene denne uken var det siste landskampavbrekket denne sesongen.

- Det er alltid vanskeligere å forberede spillerne til kamper i perioder med landskamper. Vi må gjennomføre treningene med reserver og juniorspillere, men de andre spillerne i troppen har vært fantastiske, avslutter han.