Rafa har kartlagt Besiktas

Rafael Benitez har analysert og kartlagt Besiktas nøye, og er godt forberedt til kveldens kamp. John Arne Riise anser ikke tyrkerne som underdogs. Staunton fikk sparken.

Besiktas blir i kveld Liverpools unike motstander nummer 101 i de europeiske klubbturneringene. Selv om de røde aldri har møtt den tyrkiske klubben i offisiell kamp tidligere, har Rafael Benitez tilegnet seg mye kunnskap om motstanderen.

Selv om Besiktas står uten poeng så langt i Champions League, og dermed er bunnlaget i gruppe A, er ikke dette en oppgave som de røde tar lett på. Besiktas tapte 2-0 for Marseille i sin første kamp, og måtte så se Porto score i siste spilleminutt og vinne 1-0 i den neste.

- Vi vil selvsagt gå for seier. Noen ganger betyr det alle mann i angrep, andre ganger betyr det kontringsfotball. Vi har nok angrepsstyrke til å skape sjanser, men dersom vi må være tålmodige så har vi ulike muligheter, sier Benitez noe kryptisk om taktikken før kveldens kamp.

- Besiktas må også vinne kampen, og det må tas med i betraktningen. Deres supportere vil legge press på dem, så de vil føle at de må gå fremover.  Så det er kanskje enklest for oss å være tålmodige, utdyper han.

- Jeg kjenner godt til Besiktas. Jeg har sett flere videoer med dem de siste dagene, forteller Rafa til liverpoolfc.tv.

- De baserer seg på kortpasningsspill, og vil prøve å komme mellom våre lagdeler med mange spillere. Deres sidebacker liker å gå fremover, og spissene deres har veldig gode bevegelser. Dette blir vanskelig, for de vil ha 5-6 spillere foran vårt mål som går på ulike løp. De har ingen rene vinger. Deres flankespillere trekker mye innover på banen, mens backene kommer frem, utdyper han.

- Bobo, Nobre og Tello er gode spillere, og Delgado er også en mann å se opp for. Men de har ingen utpreget toppscorer som du kan peke ut som den store trusselen foran mål. De kommer derimot inn i feltet med mange spillere.

Benitez tror ikke det faktum at Besiktas-manager Ertugrul Saglam er suspendert vil få noen betydning for utfallet av kampen.

- Han har trent disse spillerne lenge, så de vil vite hva de skal gjøre likevel. Han har også assistenter som vil veilede dem.

John Arne Riise er enig med sin sjef i at Besiktas på ingen måte må regnes som underdogs i denne kampen.

- Vi vet de er en tøff motstander. De ligger på andreplass i den tyrkiske ligaen, og har fordel av hjemmebane. Vi vet oppgaven blir veldig vanskelig, og jeg anser dem ikke som underdogs. De har et godt lag, og vi har stor respekt for dem, sier nordmannen.

Staunton fikk sparken
Ikke uventet har tidligere Liverpool-spiller Steve Staunton fått sparken som manager for Irland, etter en rekke svake resultater i EM-kvalifiseringen. Det er nettstedet football.co.uk som melder dette. Det irske fotballforbundet skal ha terminert Stauntons kontrakt etter et krisemøte i går kveld.

U21-manager Don Givens tar nå midlertidig over ansvaret for Irlands A-landslag. Stauntons assistent, tidligere Liverpool-spiller Kevin MacDonald, fikk også sparken, sammen med målvaktstrener Alan Kelly. Sir Bobby Robson fortsetter imidlertid som konsulent for det irske fotballforbundet. David O'Leary og Liam Brady er de to favorittene til å ta over jobben etter Staunton på permanent basis.