Rafa krever tålmodighet

Rafa slår tilbake etter rykter om spekulasjoner om hardt press fra ledelsen. Hicks lover et passende stadion til supporterne.

- Nå er vi tilbake og skal spille i Premier League, og når vi har hatt noen problemer så er motivasjonen til å endre situasjonen sterk. Den eneste måten å gjøre dette på er å jobbe, å jobbe hardt. Det er måten å tackle denne formen for press.

- Når jeg har en spiller som ikke gjør det bra, gir ballen vekk igjen og igjen, så sier jeg at måten å endre det på er å forsette å kreve ballen og prøve igjen. Om man ikke gjør det så endrer man ingenting.

- Som manager må du fortsette og fortsette, gjøre de rette tingene og til slutt endrer tingene seg til det bedre.

Arsene Wenger begynner så smått å høste fruktene fra en gjennomgående satsing på unge talenter, og har sågar solgt unna sin største stjerne. Rafael Benitez ønsker den samme tålmodigheten fra egen ledelse.

- Arsene Wenger har gjort det virkelig bra med sine unge spillere, det er viktig at folk innser at det kan ta noen år å oppnå de gode resultatene. Man kan signere unge spillere, gode spillere med talent, men det tar tid å realisere potensialet. Wenger har brukt disse unge spillerne for to eller tre år, og nå kan vi se dem spille bra med stor kvalitet.

- Vi må vente og se om de kan holde dette nivået gjennom sesongen. De har nok kvalitet til å spille bra over en lengre periode. Det er det vi prøver å gjøre her. Vi har brakt inn mange unge spillere, 17, 18, 19 år gamle. Vi må vente litt før de er klare for førstelaget.

- Du kan se reservene vinner kamper med disse spillerne, noen av dem er virkelig nærme førstelagsnivået. Om noen måneder og noen få år vil det komme mange spillere opp fra reservelaget.

Pressen har tildels fråtset i Hicks sine uttalelser om ligagull. Benitez avviser at det er snakk om noe ultimatum.

- Jeg syns denne diskusjonen er merkelig, spesielt når du ser på det store bildet. Managere trenger masse tid for å bygge lag som kan vinne titler, og hvis enhver manager som brukte penger og ikke vant tittelen ble sparket, ville det bli mange nye managere hvert år.

Rafa har en fin mulighet til å skape god stemning med en seier i morgen, og kan med seier minske gapet opp til Arsenal ned til tre poeng.

- Jeg tror vi forbedrer oss i ligaen. Åpenbart trenger vi å vinne for å unngå et gap opp til toppen, men sist sesong var vi langt bak Chelsea på dette tidspunktet, så vi ligger fremdeles bedre an enn da.

- Arsenal spiller virkelig bra nå, men alle har en dårlig periode gjennom en sesong, forhåpentligvis vil deres starte denne helgen.

Tom Hicks lover et passende stadion Liverpool-supporterne
- Fansen er fantastisk. Når vi får ny stadion, vil vi kunne gi dem en service og komfort de aldri har hatt før, så vel som en mye mer avslappende affære hva gjelder å få tak i billetter.

Pressen har fremstilt Hicks sine nylige uttalelser som å legge press på Rafa, men medeieren sier han støtter manageren.

- Han har min fulle støtte. En av grunnene til at vi gjorde de signeringene vi gjorde i sommer, var for å gi oss den dybden vi nå har i stallen ? noe han forklarte meg og George er hvordan du vinner Premier League. Rafa har et brennende ønske om å vinne Premier League og vi har ikke tapt det ennå. Vi har glimrende spillere. Ingen ønsker å vinne dette mer enn Rafa.

- Rafa tror, og det er noe George og jeg begge støtter, at måten å vinne ting på er å produsere gode unge spillere. Spillerne våre er unge. Steven Gerrard, Jamie Carragher og alle spillerne vi har signert er virkelig unge.