Rafa: - Stolt av spillerne

Benitez er stolt av hvordan spillerne stod ut kampen, til tross for økende frustrasjon over manglende uttelling foran mål. Rijkaard tror Liverpool kan vinne Champions League.

Det ble en ny, dramatisk E-Cup kveld på Anfield da tittelforsvarer Barcelona røk ut av Champions League. Liverpools spillere gikk offensivt ut og kontrollerte kampen, men klarte ikke å omsette noen av kjempesjansene til mål. Dermed ble det mer spennende enn nødvendig utover i andre omgang. Spesielt da Barcelona scoret på sin andre store målsjanse et kvarter før slutt.

Rafael Benitez var en fornøyd mann da den tyske dommeren blåste av. Han var selvfølgelig stolt av spillerne som hadde stått i mot sluttinnspurten fra det dominerende laget i Europa de siste årene.

- Jeg er virkelig stolt av spillerne. De spilte en nesten perfekt kamp. Supporterne var som alltid også viktige på kvelder som dette. All syngingen og ”bråket” fra tribunene gjort at spillerne aldri gav opp, men fortsatte å løpe.

Igjen virket det som om Liverpool hadde gjort en bedre hjemmelekse enn Barcelona, og at Frank Rijkaard på nytt tapte den taktiske kampen. Benitez ville imidlertid ikke hovere etter kampslutt.

- Jeg liker ikke å prate om interne oppgjør med managere. Jeg er fornøyd med måten jeg satte opp laget. Alle bidro med sin del, og det er det som er poenget. Det viktigste er alltid hva spillerne gjør, ikke hva manageren foretar seg.

Rafa fortsatte:

- Før pause skulle og burde vi ha vært i ledelsen. I andre omgang kom de litt lenger frem på banen, men vi kontrollerte det meste selv om de angrep. Vi var flinke til å utnytte overgangene. Selv om målet ikke kom stod vi i mot presset og viste at vi over to kamper var bedre enn laget som blir regnet som det beste i verden.

Rijkaard blir i Barcelona
Rett etter kampslutt florerte ryktene vedrørende fremtiden til Barcelonas manager. Visepresident, Ferran Soriano, var imidlertid klar i sin tale. Til BBC Radio Five Live uttalte han at Rijkaard blir i klubben også neste sesong.

- Vi er alt i gang med å planlegge neste sesong sammen med ham (Rijkaard). Det jeg kan si er at han blir i klubben neste år også. Våre finanser er ikke avhengig av bare en kamp, vi er fortsatt i en god posisjon til å vinne ligaen og cupen hjemme.

Rijkaard selv mente Liverpool er et vanskelig lag å spille mot og at andre klubber nok også kan komme til å slite mot dem:

- Laget jobbet hard og forsøkte alt, men Liverpool er et veldig vanskelig lag å spille mot. De er veldig sterke, spiller direkte og er mentalt godt forberedt. Av og til er fotball slik at uansett hva du forsøker kommer ikke resultatet. Jeg kan bare gratulere Liverpool med avansement. For nøytrale må dette ha vært en morsom kamp.

Han la til at Liverpool ganske sikkert kan gå hele veien frem til finale:
- Andre lag vil nok heller ikke like å møte dem. Med litt flaks kan de vinne hele turneringen.

Nederlenderen fortsatte med å si at Anfield ikke er den lettest plassen å besøke og jakte to mål. Han var likevel brukbart fornøyd med det laget hans hadde vist og håpet at de kunne gi dem styrke ut sesongen i hjemlig liga. Til helgen venter Real Madrid på hjemmebane.