Rush tror Rafa tenkte fremover

Ian Rush tror Rafael Benitez hadde kampene mot Besiktas og Arsenal i tankene når han byttet ut Steven Gerrard på Goodison Park. D-dag for Steve Staunton?

Liverpool-legenden Ian Rush tror at Rafael Benitez hadde de kommende kampene mot Besiktas og Arsenal i tankene når han byttet ut kaptein Steven Gerrard tjue minutter før slutt i lørdagens Merseyside-derby.

- Kampen i Tyrkia er minst like viktig som derbyet. Jeg ble like overrasket som alle andre da Steven Gerrard ble tatt av banen. Han var på ingen måte den dårligste midtbanespilleren vår i den kampen, og hadde akkurat hatt et sugende løp som resulterte i at vi utlignet. Jeg tror faktisk Rafa tenkte lenger frem enn som så, når han byttet ut Gerrard. Kampene mot Besiktas og Arsenal er minst like viktig for Liverpools sesong som den mot Everton. Man skal også huske på at Steven akkurat var tilbake fra to tøffe kamper med England. Jeg tror Benitez så alt dette i sammenheng, når han tok av sin kaptein, skriver Rush i sin faste spalte i Liverpool Echo.

- Resultatet som ble oppnådd rettferdiggjør avgjørelsen til Benitez, og det håper jeg også kampene i morgen og på søndag også bidrar til å gjøre, legger han til.

Rush tror nemlig at derbyseieren kan virke som en katalysator for bedre spill også i Champions League. Liverpool har mer eller mindre kniven på strupen mot Besiktas i morgen.

- Dette er en kamp de rett og slett ikke har råd til å tape, og håpet om å avansere fra gruppa vil være atskillig større om det blir tre poeng i Istanbul. Jeg tror den siste kampen i gruppespillet, borte mot Marseille, nå blir helt avgjørende.

- Alle sesonger har et øyeblikk eller to som på mange måter setter standarden for det som skjer videre. Jeg tror kanskje det som skjedde på overtid mot Everton blir det øyeblikket vi ser tilbake på denne gangen.

- Det blir uansett ikke enkelt i Tyrkia. Vi må huske på at Porto ikke klarte å gjøre mål mot Besiktas før i siste spilleminutt. Besiktas blir en hard nøtt å knekke. Et uavgjort resultat er ingen katastrofe, men en seier vil være så mye, mye bedre.

Staunton må gå?
Flere og flere tror at Irlands landslagssjef, den tidligere Liverpool-spilleren Steven Staunton, nå må ta sin hatt å gå etter svake resultater i EM-kvalifiseringen. Flere kilder rapporterer om at det irske fotballforbundet har innkalt til et krisemøte i dag, der Stauntons skjebne kan bli beseglet. Den tidligere forsvarsspilleren har fått krass kritikk etter at Irland bare klarte 1-1 hjemme mot Kypros i forrige uke.

Staunton har kontrakt med Irland i to år til.