Semifinale i juniorcupen i kveld

I kveld blir det avgjort om Liverpool når sin andre finale i FA Youth Cup på rad. De røde har en tomålsledelse fra første kamp i Newcastle, og har Ray Putterill tilbake etter suspensjon.

Erfaringene fra fjorårets triumf i FA Youth Cup kan bli gode å ha med seg når Liverpool i kveld er vertskap for Newcastle i returoppgjøret i semifinalen i juniorcupen. De røde leder som kjent 4-2 etter den første kampen på St James’ Park, og er dermed favoritter til å møte Arsenal eller Manchester United i finalen (Arsenal vant 1-0 hjemme i første kamp). Liverpools lagledere, Steve Heighway og John Owens, tar imidlertid ingenting for gitt før kveldens kamp. De vil garantert vise til fjorårets finaler mot Manchester City, hvor Liverpool lett vant 3-0 hjemme på Anfield men tapte returkampen 2-0.

Mer en halve finalelaget fra i fjor er med i troppen også til kveldens kamp.

- Vi må sørge for at spillerne ikke tror at finaleplassen er sikret på forhånd. Vi må ikke bli for selvsikre. Mot Manchester City i fjor følte vi oss trygge, men fikk oss en overraskelse. Men så snart kampen begynner er det vanskelig å kontrollere spillet til disse ungdommene, medgir Owens til Liverpool Daily Post.

- I fjorårets finale kunne vi bare gi kreditt til Manchester City for det presset de satte oss under. Vi kom aldri inn i den kampen. Forhåpentligvis har vi lært av den erfaringen. Jeg vet ikke om vi ble for selvsikre i den andre finalen i fjor. Vi snakket om det på forhånd, og det har vi gjort også nå. Det er uansett en bonus å gå til dette returoppgjøret med en tomålsledelse. Men vi skal likevel ikke ta noe for gitt.

- Juniorcupen er et stort trofé for oss, akkurat som det vil være for førstelaget å vinne FA-cupen. Jeg er glad for at vi vant i fjor, ettersom det var 10 år siden forrige gang.  Da var spillere som Michael Owen, Jamie Carragher og David Thompson på laget. U-lagsfotballen er mye annerledes nå en den gang. Jeg føler vi står mye lengre unna A-laget nå, innrømmer Owens.

Liverpool U18 tapte som kjent 1-0 for Sheffield Wednesday i sin siste kamp, men veldig få av de spillerne som var involvert i den kampen er med i troppen til kveldens semifinale. I tillegg er en nøkkelspiller som Ray Putterill tilbake i troppen. Venstrevingen måtte som kjent stå over den første semifinalen grunnet suspensjon for en utvisning tidligere i sesongen.  Liverpool har heller ingen nye skadebekymringer før kveldens kamp, som har avspark kl. 20.00.

Liverpools tropp til kveldens semifinale: Hansen, Darby, Spearing, Threlfall, Burns, Barnett, Ryan, Flynn, Adjarevic, Lindfield, Putterill, Irwin, Highdale, Roberts, Eccleston, Kelly, Parsonage.

De som har e-season ticket hos liverpoolfc.tv kan for øvrig få radiolyd fra kveldens semifinale live.