Spøkelset fra Aten skal begraves

Etter å ha vunnet i seriepremieren, retter nå de røde alt fokus mot onsdagens viktige kamp mot Toulouse i Frankrike. Spøkelset fra Aten skal nå begraves.

Etter å ha fått den starten på årets liga man håpet på borte mot Aston Villa, skifter man nå fokus på Anfield. Nå er det avansement til gruppespillet i Champions League man konsentrerer om.

Steven Gerrard, uten tvil Liverpools beste spiller på Villa Park, skal lede sine menn ut på et korstog som starter i det sørlige Frankrike på onsdag. Nå skal spøkelset fra Aten legges død og begraves en gang for alle.

- Jeg har sett høydepunktene fra Milan-kampen etterpå, men jeg orker ikke å se hele kampen om igjen. Som spiller vet du hva du gjorde riktig og hva du gjorde feil, både individuelt og som lag. Det er på tide å komme seg videre, slår Liverpool-kapteinen fast i et intervju med uefa.com.

- Man leser selvsagt blader og aviser og hører hva supporterne sier om Aten, og du er fullt klar over hvilken nedtur det var å ikke få med seg trofeet hjem. Men i fotball må du se fremover. Vi har satt oss nye mål, og drømmer om å oppnå dem denne sesongen. Og disse målene innebærer å vinne flere trofeer. Alle vet at ligaen er førsteprioritet for oss, men vi kan nå langt i Champions League igjen, og det ville selvsagt ha vært stort både for klubben og fansen.

- Aten kan bli drivkraften. Det var et hardt slag i ansiktet for alle, men gode spillere og store klubber slår tilbake. Bare se på Milan, og hvor mange finaler de har nådd opp gjennom årene. Vi må innta samme holdning som dem. De tapte i Istanbul for et par år siden, og to år senere slår de tilbake og vinner i Aten. Hvem sier at vi ikke kan gjøre noe lignende?

Også manager Rafael Benitez er opptatt av å riste av seg skuffelsen fra Aten. Han innrømmer at det er smertelig å tenke tilbake på måten man tapte på, etter at de røde ikke klarte å komme foran i en førsteomgang hvor man dominerte.

- Jeg har ikke kommet over tapet for Milan ennå. Jeg vet vi var veldig nære å vinne. Alle i klubben ønsker å vinne Champions League, og vi ville ha likt å komme til en ny finale. Vi har vært i finalen og vunnet for ikke så lenge siden, men vi har ikke vunnet ligaen på mange år. Dersom noen sier at jeg må velge en av delene, vil jeg svare at jeg ønsker meg begge.

Men før så kan skje må Liverpool komme seg helskinnet gjennom to vanskelige kvalifiseringskamper mot Toulouse. Men franskmennene prater også om hvor tøff oppgaven er.

- Dette er ikke noe vanlig fjell som skal bestiges. Nå klatrer vi i Himalaya, er metaforen trener Elie Baup benytter.

- På en måte var dette den beste trekningen vi kunne ha fått. Det faktum at vi skal møte Liverpool har skapt en interesse omkring Toulouse som klubb som vi ikke har opplevd før. Vi er som kjent ikke noe stort navn i Frankrike.