Steven reddet England

To scoringer fra Steven Gerrard løftet England. Syv røde spilte 90 landslagsminutter på en blandet kveld resultatmessig. Juniorlaget tapte mot Manchester U.

Stevie G banens beste
Etter en forferdelig og målløs 1.omgang mot lille Andorra ble England pepet av banen fra tilreisende fans.  Gjestene greide å løfte seg noe etter pause og Steven Gerrard fikk hull på byllen med en fin avslutning fra 16 meter som ble satt nede ved stolperota.  Liverpools kaptein tok deretter stadig mer tak i kampen og 2-0 var en liten perle da han spilte en vegg med Downing før han valset igjennom midtforsvaret og avsluttet sikkert alene med keeper.  Scouseren stod også bak 3-0, da han spilte igjennom Defoe som sendte kula via keeper og mot mål før debutant David Nugent ”stjal” scoringen på målstreken.

Gerrard mente etterpå at det hadde vært en vanskelig kamp mot et ultradefensivt lag, og hvor man tidlig også fikk fansen på nakken.  Steven trodde at fansen ville være fornøyd med et sterkt forbedret 2.omgang, og at det for ham personlig hadde vært en stor kveld med to scoringer for England.

Jamie Carragher var ubenyttet reserve.

Hjemmeseire for Irland og Wales
Ved siden av Steven Gerrard spilte også Dirk Kuyt, Craig Bellamy, Steve Finnan, John Arne Riise, Daniel Agger og Sami Hyypiä hele kamper.

Kuyt var tilbake på Nederland da man slo Slovenia med 1-0 borte etter en sen scoring av van Bronckhorst.  Steve Finnan spilte venstreback da mannskapet til Steve Staunton greide en viktig 1-0 seier mot Slovakia i Dublin.  Craig Bellamy kom ikke på scoringslista da Wales måtte nøye seg med 3-0 mot slaktofferet San Marino.  John Arne Riise gjorde en grei kamp på venstrebacken da han måtte se at såpe på hanskene til Thomas Myhre ga bort 2-0 etter en god 1.omgang til 2-2 og bare et poeng.  Et sjokk fikk også Finland og Sami Hyypiä da man tapte 1-0 etter et sent baklengsmål i Baku mot Aserbajdsjan.

I privatlandskamper var Daniel Agger hele tiden i midtforsvaret da Danmark vant imponerende 1-0 mot Tyskland i Duisburg, mens Djibril Cissé spilte 1.omgang da Frankrike slo Østerrike med 1-0 hjemme.

Spania greide å vinne 1-0 hjemme mot Island etter et seiersmål av Iniesta etter 81 minutter, som var tre minutter etter at Xabi Alonso kom inn som innbytter.  Pepe Reina var på benken.