UEFA med tiltak for å bedre sikkerheten

UEFA vil sette i verk tiltak for å bedre sikkerheten rundt europacupkamper. Crewe vil få alle billettinntektene fra preseason-kamp.

Etter kaoset rundt Champions League-finalen i Aten er UEFA nå i ferd med å vurdere tiltak som skal bedre sikkerheten rundt kommende europacupkamper. Det er snakk om en felles sikkerhetspolitikk for hele fotball-Europa. Blant annet ønsker man flere ordinære vakter i forbindelse med kampene, og mindre bruk av opprørspoliti.

Tiltakene kommer ikke bare som en følge av den elendige organiseringen rundt årets finale i Aten, men også i kjølvannet av problemer rundt Manchester Uniteds kamper i Lens og Roma, samt Tottenhams besøk i Sevilla.

Eksperter fra England og andre europeiske land vil nå jobbe sammen med UEFA for at alle europeiske fotballarenaer skal få et skikkelig opplegg for å håndtere store menneskemengder, der sikkerhet blir satt i høysetet. Vakter og politi skal gjennomgå et treningsopplegg i å håndtere fotballsupportere.

- Jeg er glad for at UEFA har bestemt seg for å samarbeide med eksperter på området, for å sørge for at supportere kan føle seg trygge når de går på kamp, sier Vernon Coaker i det britiske innenriksdepartementet til Liverpool Daily Post.

- Engelske supportere har oppnådd mye siden de mørke årene med hooliganisme, men de må også bygge videre på sitt forbedrede rykte og ta enda mer ansvar. Supporterne må gjøre sitt for å redusere risikoen ved å gå på fotballkamper, legger han til.

- God stadion-infrastruktur og moderne sikkerhetstiltak, samt mindre bruk av politi og bedre oppførsel fra supporterne vil bidra til bedre sikkerhet på europeiske fotballbaner, siteres UEFA-president Michel Platini (bildet).

- Ved å jobbe sammen håper vi å unngå scener som de vi fikk se i Roma, Sevilla og Aten sist sesong. Målet er at slikt skal høre fortiden til, og aldri mer oppleves i tilknytning til en fotballkamp, uttaler den britiske sportsministeren Richard Caborn.

- Erfaringene fra vårt eget land samt fra VM i Tyskland forteller oss at dersom man behandler supporterne med respekt, vil de også oppføre seg bra, legger han til.

Fotballsupporternes organisasjon i Storbritannia ønsker også tiltakene velkommen.

- Det faktum at publikums sikkerhet nå blir satt i høysetet representerer et fremskritt. Det virker som myndighetene endelig begynner å lytte til supporterne som føler problemene på kroppen, sier talsmann Kevin Miles.

Crewe får alle inntekter
Lokalavisen The Sentinel melder at Crewe Alexandra vil få alle billettinntektene fra treningskampen mot Liverpool på Alexandra Stadium 14.juli. Dette for at de skal klare å betale Liverpool overgangsbeløpet på £100 000 for forsvareren Danny O’Donnell. I fjor trakk tilsvarende kamp fullt hus, 10 000 tilskuere. Skjer det samme i år, vil Crewe håve inn £70 000 på kampen. Vanlig praksis i tilsvarende kamper de siste årene har vært at klubbene har delt billettinntektene.