Xabi skryter av Agger

Danske Ekstrabladet har interjvuet Xabi Alonso før Danmarks møte med Spania. Steven Gerrard en stolt mann. Seier for Irland U17 og unge røde.

Danmark møter Spania til viktig EM-kvalifiseringskamp i Madrid på lørdag. Xabi Alonso og Daniel Agger er begge ventet å starte kampen for sine respektive landslag. Danske Ekstrabladet har tatt en prat med Xabi Alonso om møtet, og om hans tanker rundt klubbkamerat Daniel Agger.

- Han er en gutt med mange kvaliteter, og det overrasker meg ikke at han har tilpasset seg engelsk fotball så hurtig som han har. Klubben gjorde det rette med å kjøpe han, og vil nyte godt av det i de kommende år.

- Han er en danske, og har et typisk nordisk temperament, som er fullstendig motsatt av det spanske, sier Xabi til Ekstrabladet.

Han kan fortelle at Daniel går veldig godt sammen med de spanske spillerne i klubben.

- Med en gang han kom var han veldig stille og rolig, men litt etter litt har han åpnet seg. Jeg, Pepe Reina og Luis García har vært mye sammen med ham de siste månedene.

Om dansken som spiller er Alonso full av lovord.

- Han er høy, hurtig, og god til å lese spillet. Han er også en god markeringsspiller, og sterk i lufta - noe som er veldig viktig i engelsk fotball. Han blir bare bedre og bedre.

Når det gjelder kampen på lørdag, så håper Xabi at hans danske kollega for en gangs skyld har en dårlig dag på jobben.

- Vil vi til EM 2008 må vi rett og slett slå Danmark, avslutter Alonso.

Steven Gerrard fikk sin MBE
Kaptein Steven Gerrard var i dag på slottet og fikk sin MBE fra dronningen. En tittel som er en av de største man kan få som brite.

- Jeg har spilt i store kamper med store spillere, men jeg har aldri opplevd noe som dette her, fortalte Gerrard til liverpoolfc.tv etter den timelange sermonien.

- Jeg synes jeg har gjort det bra både på og utenfor fotballbanen. Jeg har en fantastisk familie, og på banen går det bra. Jeg har oppnådd en del, men er bare 26 år, så det er tidlig i min karriere. Jeg er sulten på mer.

Seier for Irland U17
Laurence Gaughan, Shane O’Connor og Michael Collins spilte alle fra start da Irland U17 i dag slo Skottland U17 2-1 i UEFAs elitespill i Tyskland. Spesielt O’Connor blir trukket frem som en av kampens store spillere. Collins var den eneste av Liverpool-trioen som ikke fikk spille hele kampen. Han ble byttet ut etter 57 minutter.