- Dette var en lagseier

Rafael Benitez lovpriset hele laget etter dagens søte seier over Manchester United, men trakk spesielt frem arbeidsinnsatsen til spissene Keane og Kuyt.

Rafael Benitez mener at hele laget kan være stolte over dagens seier over Manchester United. Carlos Tevez ga gjestene en tidlig ledelse, men de røde slo tilbake og leverte sesongbeste. Dermed kunne manager Benitez bokføre sin første ligaseier over Alex Fergusons mannskap.

- Jeg synes vi kan være riktig godt fornøyde med dagens kamp, for vi lå under mot et meget godt lag. Men vi viste styrke og spilte meget bra i andre omgang, noe som var veldig positivt.

- Det var veldig sterkt å komme tilbake etter den tidlige kalddusjen. Jeg var veldig skuffet over at vi ga bort et så tidlig mål, ettersom jeg ønsket høyt tempo fra start av. United slo pasninger og holdt på ballen, så vi måtte forandre på planene. Det var virkelig viktig at vi skapte sjanser og spilte bedre etter pause.

- Det var mange spillere som jobbet virkelig hardt i dag, og spesielt gjaldt det spissene Dirk Kuyt og Robbie Keane. De la ned et utrolig stykke arbeid på topp, og Albert Riera spilte bra i sin debut. Han ser ut til å bringe oss lykke.

- Fysisk var nok ikke Riera klar, men vi trengte hans egenskaper. Og da Riera gikk tom satte vi inn Steven Gerrard, og han gjorde det også bra. Jeg kan nevne en rekke spillere - Ryan Babel var også veldig god, men først og fremst var dette en lagseier.

- De to siste årene har Manchester United basert seg på å vente på at vi skulle gjøre feil, og så spille på kontringer. I dag var intet unntak. Når du har spillere med kvalitetene til Berbatov, Tevez og Rooney på topp, er alt de trenger å gjøre å vente på at vi gjør en feil, og så vil de slå til.

- Vi gjorde ikke mange feil i dag. Vi kan alltid gjøre ting bedre, men laget spilte bra.

- Det er en ting vi behøver å gjøre, og det er å forbedre resultatene våre mot topplagene. Nå har vi tatt tre poeng, og er i en bedre posisjon enn i fjor. Vi har nå flere seire mot toppklubbene enn i hele fjor, og forhåpentligvis klarer vi å gjenta dette også mot Chelsea og Arsenal. Everton blir en annen vanskelig kamp for oss.

Benitez innrømmer at han gamblet litt da han sendte innpå en nylig friskmeldt Steven Gerrard, men føler at han med det lykkes å gi laget et løft.

- Jeg trodde han kunne bidra til å vinne kampen for oss, så jeg tok sjansen på å bruke ham. Han har vært skadet i 15 dager, men hans kvaliteter og karakter hever både laget og supporterne.