- Fremtiden er lys

Rafael Benítez mener Liverpool har nok unge talenter i klubben til å gå en lys fremtid i møte. Advarer mot Bolton. Mark Wright manager i Chester for tredje gang.

Rafael Benítez mener det er nok unge talenter i Liverpool i dag til å sikre klubben en god fremtid. De røde tapte riktig 2-4 mot Tottenham, men trekker frem den lave gjennomsnittsalderen i troppen og reservelagstriumfen forrige sesong som bevis på det.

- Vi har et godt lagt. Det er klart, fortalte Benítez på dagens pressekonferanse.
  
- Og laget vårt er ikke gammelt. Vi har mange spillere som er 23 eller 24 år. Alderen på troppen er veldig god når man tenker på klubbens fremtid.
  
- Noen av de unge spillerne trenger mer tid, men vi har god kvalitet. Vi vant reservelagsligaen forrige sesong. Det viser kvalitet.
  
- Vi spilte dårlig og tapte på onsdag. Lagets prestasjoner var ikke gode nok. Men vi vet vi har noen gode spillere. Det er bare laget som helhet som ikke spilte godt.
  
- Du kan ikke klandre enkeltspillere når laget som helhet ikke gjør det bra.
  
- Vi brukte noen seniorlagsspillere, og de spilte heller ikke bra. Vi benyttet Fernando i 55 minutter Han spilte ikke bra fordi han trenger tid etter skaden, men ingen snakket om det. Når sentrale spillere ikke spiller godt, kan man ikke skylde på de unge spillere.
  
- Vi har sett at ungguttene gjør det veldig bra i noen kamper. Fremtiden er strålende for denne klubben. 

Benítez fikk spørsmål om resultatene til Arsène Wengers unge mannskap. Arsenal beseiret Wigan 3-0 i midtuken, og de brukte tenåringer som Jay Simpson, Aaron Ramsey og Jack Wilshere. 
- Ikke sammenlign oss med Arsenal, sier Benítez.

- De har betalt store, store penger for unge spillere hele tiden Arsène Wenger har vært der. Det er handler ikke om alderen på spillerne, men om kvalitet. Noen ganger vil du måtte betale store penger for de beste unge spillere, og det har Arsenal gjort.

- Men Arsenal ble kritisert nylig for å bruke for mange uerfarne unggutter. Da de slo Manchester United og Wigan sier alle at de er fantastiske.  Det er viktig å forhodle seg rolig og se det store bildet.

- Hvis man må velge mellom lokale og utenlandske spillere med samme egenskaper, da er det enkelt. Man vil gå for de lokale guttene. De har mer lidenskap.

- Du må snakke om kvalitet først. Jeg ville være veldig fornøyd med fem Carraghers og fem Gerrards. Det ville vært flott.

- Men Arsenal har arbeidet i 12 år eller mer for å hente unge utenlandske spillere. Alle kritiserte dem, men nå har de fått gjennom to eller tre gode engelske spillere, og holdningene har endret seg.

- Men i 12 år eller så har de brakt inn utenlandske spillere. Hvorfor? Det er et spørsmål om kvalitet. Jeg forstår det. Min oppfatning er at akademisystemet ikke produserer nok gode spillere rundt omkring i landet. Det er et faktum.

Neste oppgave for Liverpool er Bolton på Reebok Stadium. "The Trotters" har beseiret Hull og Manchester City i de to siste kampene. 
- Vi var virkelig skuffet etter Carling Cup-kampen, men dette er en annen turneringen, påpeker Benítez.

- Denne spillertroppen er klar. Vi skal prøve å holde oss i toppen av tabellen og lære av feilene våre.
  
- Bolton har vært gode i de to siste kampene. De vil ha mer selvtillit.
  
- Når vi spiller mot topplagene, er motivasjonen der, og det er lettere. Disse kampene mot lag som Bolton er virkelig farlige. Vi må være fokuserte.

Mark Wright tilbake i Chester
Mark Wright er ansatt som manager i Chester for tredje gang. League Two-klubben sparket nylig Simon Davies etter kun tre seirer på 15 ligakamper. "The Blues" ligger på en 19. plass på tabellen. Mark Wright spilte 210 kamper og scoret ni mål for Liverpool. Hans beste øyeblikk i rødt var da han vant FA-cupen i 1992.