- Jeg har ikke oppnådd noe ennå

Daniel Pacheco er kanskje det største stjerneskuddet på Liverpools unge reservelag som forrige sesong ble ligamestere. 17-åringen sier at han har funnet seg godt til rette på Merseyside.

Av flere tenåringer som ga et godt inntrykk under førstelagets pre-season, var 17-årige Daniel Pacheco trolig den som skapte aller mest oppmerksomhet. Spanjolen med det lave tyngdepunktet og den følsomme foten er spådd en stor fremtid etter at Liverpool måtte jobbe hardt for å kunne hente ham fra Barcelona.

Nå har playmakeren gjennomført et langt intervju med Liverpools hjemmeside.

Om tilværelsen i England og hjelp fra lagkamerater og trenere
- Jeg trives veldig godt i Liverpool, både i klubben og i byen. Jeg er også fornøyd med alle vennene jeg har fått både i og utenfor klubben. De spanske spillerne hjelper meg mye på reservelaget, og i tillegg har Alvaro Arbeloa vært til stor hjelp. Han snakker alltid til meg etter treninger og kamper. Det er lett for meg siden reservelagstrener Angel Vales og manageren snakker spansk, det gjør det lettere for alle oss unge spanske spillere.

Forskjellen i forhold til Spania
- Det er veldig forskjellig. Jeg synes man er langt mer profesjonelle her. Nå er jeg i min andre sesong i klubben og jeg er mye mer vant til ting. I Spania pleide vi å trene på ettermiddagene og studere på morgenen, her trener vi imidlertid tidlig. Det er en stor forandring, men noe jeg ønsket. Jeg er vant til å være borte fra familie og venner, da jeg allerede som 12-åringen flyttet 1000 km til Barcelona fra Malaga. Når det gjelder fotballen visste jeg at alt ville skje hurtigere her, men det er også noe jeg liker.

Inspirasjon
- Min bror er min inspirasjon. Han har hjulpet meg mye og jeg lærte å spille fotball sammen med ham. Han hadde en mulighet til å spille for reservelaget til Malaga, men manageren sa at hvis jeg reiste til Barcelona måtte også min bror forlate klubben. Det var ikke noe hyggelig og noe jeg aldri kommer til å glemme. Han spiller fortsatt fotball, men ikke på det samme nivået.

Hvordan han synes det har gått i Liverpool FC
- Det første året var ganske vanskelig. Det var en helt ny måte å spille fotball på og jeg spilte med en del spillere som hadde mer erfaring enn meg. Nå føler jeg imidlertid at det går bedre hele tiden. Det var en fantastisk mulighet for meg å kunne være med førstelaget til Sveits. Jeg kunne nesten ikke vente med å trene sammen med spillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher. Det har vært veldig nyttig og hvis du får litt skryt av en spiller som Stevie gir det deg et stort løft.

Kontakt med fansen
- Folk har kommet med kommentarer på gata og når jeg har forlatt Melwood, og de sier hyggelige ting. Jeg er klar over at det har gått bra, men jeg har ikke oppnådd noe ennå.

Tilbake på reservelaget
- Både Rafa og Angel har understreket dette for meg, og det er at jeg aldri må slutte å arbeide hardt. Hvis jeg skulle begynne å slappe av på reservelaget etter å ha vært sammen med førstelaget ville det vise en mangel av respekt for mine lagkamerater på reservelaget. Vi kjemper alle om å få sjansen til å spille for førstelaget.

Premier League
- Det er ikke opp til meg å si om jeg er klar for å spille i Premier League eller ikke, det er trenerstaben som må ta den avgjørelsen. Kanskje trenger jeg enda mer tid på å venne meg til tempoet, bygge om styrken min og generelt få mer erfaring. Etter det, hvem vet?

Fernando Torres
- Du kan ikke sette en grense for hvor mye en kan lære av Fernando. Du greier ikke å ta øynene vekk fra ham på trening, og det er flott å kunne se ham slik på nært hold. Han er et idol hjemme i Spania og han er også en flott fyr, så en må bare prøve å lære så mye som mulig av ham.

Gary Ablett
- Han har gjort en meget god jobb. Jeg tror det er vanskelig for ham med å mange spillere fra forskjellige deler av verden, men han vet hvordan han skal håndtere det. Han behandler alle spillerne på en fin måte, selv om det kan være problemer med språket og det er ulike kulturer. Han er en flott person og en flott manager.

Reservelaget denne sesongen
- Vi har et ungt lag og det har vært mange forandringer, og vi føler oss ikke uslåelige selv om vi vant ligaen forrige sesong. Hvis vi går til hver kamp med den rette innstillingen tror jeg vi vil gjøre det godt igjen.