- Mestertakter

Phil Thompson mener Liverpool nå viser mestertakter i Premier League. Flere faktorer tyder på at Liverpool har noe på gang. De røde bør ofre Champions League for å satse på Premier League.

Phil Thompson tippet at Manchester United vil vinne sitt tredje strake ligamesterskap denne sesongen, men etter det Liverpool har vist så langt, blir den tidligere Liverpool-kapteinen ikke overrasket om de røde går helt til topps i Premier League. Thompson jobber for tiden for Sky Sports, og kunne ikke skjule sin glede da Dirk Kuyt nettet vinnermålet mot Manchester City på overtid.
- I min jobb må jeg holde meg til det jeg tippet, og jeg tippet på United, men jeg sa at jeg hadde en krypende følelse at dette kunne være vårt år, uttaler Thompson til Liverpool Daily Post.

- Jeg vet ikke hvorfor, men jeg tror nå at det er fordi vi tar livet av noen myter.

- Rafa fikk sin seier mot United, og da var den forbannelsen gravlagt. Selv om vi har beseiret Everton tidligere, var det måten vi slo Everton på denne gang.

- Borte på Goodison og komfortabelt i føringen 2-0 - det gir en enorm pekepinn, og reaksjonen var som vi hadde vunnet en jevn kamp.

- Å komme tilbake fra å ligge under er et annet tegn på hva en mester er laget av. Det er alltid mulig med tilskuerne på Anfield, men dette var på bortebane mot et lag som folk har lagt merke til.

- Måten vi gjorde det på var det som imponerte meg. Vi lempet ikke bare baller inn og ble ikke grepet av panikk. Det var konstruktivt med pasninger som åpnet opp Manchester City.

- Det sto 2-1 til City da de fikk en mann utvist, men det var allerede på gang da. Momentumet var der og vi hadde vunnet kampen uansett.

- Disse tre tingene er tegn på at det gror. Dette vil gi spillerne tro på at de kan klare det.

Thompson mener at Benítez nå må holde spillerne i form i ligaen, selv om det går på bekostning av Champions League.
- Det var i desember vi fikk ødelagt vår ubeseirede rekke, mot Reading i fjor.

- Steven Gerrard ble byttet ut da vi lå under 1-2 for å spare ham til en Champions League-kamp, men man burde aldri ha gitt opp den kampen. Vi scoret tre på seks minutter i Istanbul.

- Det var å kaste inn håndkleet for å forberede seg for Champions League. Denne gang må ledelsen si at de skal benytte det beste laget, eller i det misnte kjernen, i liagen.

- Jeg tror ærlig talt at Rafa kan skaffe oss the "Holy Grail" så lenge de beste spillerne er i form og spiller hver uke.

- Jeg ville ha ofret Champions League. Lykken fra 2005 er fremdeles ganske nærme, men ligaen, det har gått 19 år siden. Hvis vi ikke klarer det i år, er det for lenge.

Thompson håper ikke at forhåndstipset hans slår til. Da vil Manchester united ha tangert Liverpool i antall ligatitler. Begge vil da stå med 18 ligamesterskap.
- Jeg ønsker ikke engang å prate om det. Jeg begynner å føle med kvalm med tanken på det. Deres fangst siden vi vant sist, har vært forbløffende.